Actualitate

O grădiniță nouă va fi construită în comuna Lipnița

Primarul comunei Lipnița, Nicolae Florin Dinu, declară că administrația locală pe care o conduce lucrează acum la un proiect privind infrastructura educațională. Este vorba despre construirea unei grădinițe în Lipnița, o investiție mai mult decât necesară dacă ținem cont că în acest moment preșcolarii învață în săli amenajate la Căminul Cultural deoarece imobilul vechii grădinițe este în stare avansată de degradare.  

„Vom cererea de finanțare a proiectului la Compania Național de Investiții (CNI). Grădinița se va ridica lângă primărie. Am scos toate avizele necesare”, spune primarul comunei.

Primăria comunei Lipnița și-a propus construirea unei grădinițe cu trei grupe, sală de mese, vestiare, spații medicale și spații pentru educatori.

„Pornind de la cerința ca în acestă unitate de învățământ urmează să studieze 50 de preșcolari, am creat conceptul volumetric , ținând cont de necesarul de iluminare și de cerințele normelor programului privind proiectarea grădinițelor”, se arată în documentația proiectului.

Astfel, regimul de înălțime a viitoarei clădiri va fi de P+1E, parterul având o suprafață construită de 318,43 de metri pătrați, iar etajul o suprafață construită de 224,87 de metri pătrați. Suprafața totală construită a viitorului imobil este de 543,30 de metri pătrați.

De asemenea, grădinița va beneficia și de o curte pentru recreație și alte amenajări sportive, spații verzi, grădină cu flori și alei pietonale.

Trebuie menționat faptul că proiectul grădiniței din comuna Lipnița este un proiect standard al Companiei Naționale de Investiții.

În vederea realizării proiectului, Primăria Lipnița trebuie să depună alături de solicitarea de finanțare și diferite documente printre care studii geotehnice, studiu topografic alături de un plan de situație topografic vizat de OCPI, Certificat de Urbanism în termen de valabilitate, avize de principiu privind asigurarea utilităților, acordul de mediu, avizul Direcției pentru cultură, culte şi patrimoniul județean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top