Actualitate

Comuna Nufăru, proiecte blocate de ambiții politice locale. Primar: „Știu realitatea, dar nu vor să o vadă”

Situată în apropierea municipiului Tulcea, comuna Nufăru este una dintre administrațiile locale care încearcă să implementeze orice proiect menit să aducă plus-valoare comunității, să modernizeze și să ușureze viața locuitorilor.

Un astfel de proiect putea fi implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Tulcea. Este vorba despre un Centru de Zi în satul Victoria, un centru care s-ar fi făcut cu bani europeni prin reabilitarea și transformarea școlii din această localitate, școală nefuncțională de aproximativ 10 ani.

„Am încercat în două ședințe de Consiliu Local schimbarea destinației fostei școli din satul Victoria. Era vorba ca prin intermediul DGASPC Tulcea să o transformăm într-un Centru de Zi pentru bătrâni”, spune Ionuț Ciprian Solomencu, primarul comunei Nufăru.

Doar că, inițiativa s-a izbit de refuzul unor consilieri locali care au refuzat să voteze proiectul. Motivațiile au fost diferite, plecând de la lipsa unui loc unde să se organizeze secție de votare în satul Victoria și ajungând la faptul că acea clădire trebuia să treacă în proprietatea Consiliului Județean Tulcea (de care aparține DGASPC), pentru a putea fi implementat un proiect cu bani europeni.

Deși sunt ani buni de când școala din Victoria este închisă, iar cei trei elevi din această localitate învață în reședința de comună, voința unor consilieri locali a fost aceea de a o păstra așa, inutilă și în curs de degradare continuă. Trebuie menționat faptul că administrațiile locale pot dispune, prin decizia Consiliilor Locale, schimbarea destinației unei școli dacă acolo nu s-au mai desfășurat cursuri în ultimii trei ani.

„Clădirea nu are aviz de securitate la incendiu, nu are aviz de la Direcția de Sănătate Publică, nu mai este conformă pentru desfășurarea unei activități. Consilierii locali știu realitatea, dar nu vor să o vadă. Nu am reușit, nu am avut susținerea majorității consilierilor. Peste tot sunt ambiții politice. Dacă nu se face ceva în comună, o să arate tot ei cu degetul către primar”, adaugă Ionuț Ciprian Solomencu.

Deoarece proiectul DGASPC Tulcea a fost refuzat, edilul nu renunță la ideea de a valorifica pentru comunitate acea clădire care acum produce doar cheltuieli (îngrijire) fără nici un beneficiu. Va încerca, împreună cu echipa primăriei Nufăru, să identifice o sursă de finanțare pentru implementarea unui proiect social care să includă acea clădire. Dar și pentru acest lucru va fi nevoie de votul consilierilor locali pentru schimbarea destinației, doar că acum ei vor avea certitudinea că bunul imobil rămâne în patrimoniul UAT Nufăru.

„Un proiect social, indiferent de cine îl implementează, duce la crearea unor locuri de muncă de care vor beneficia oamenii din comuna noastră”, adaugă primarul din Nufăru.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top