Actualitate

Programul lunii martie la Teatrul ,,Jean Bart” Tulcea

Joi, 12 martie, ora 19:00, Concert Extraordinar ”Cântec de primăvară” Ion Suruceanu. Invitat special – Jean Paler.

Preț bilet: 60 lei

 

Vineri, 13 martie 2020, ora 19:00, spectacolul ,,Eu te cred da`… tu mă minți!”, comedie adaptată după “La Menteuse” de Jacques Bricaire și Maurice Lasaygues, regia Liviu Lucaci. Cu: Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Anca Dinicu, Cosmin Vijeu, Alexandra Sălceanu.

Preț bilet: 80 lei.

 

Sâmbătă și duminică, 14 și 15 martie 2020, orele 19:00 ,,All Inclusive” după Ray Cooney, regia: Aurel Palade.

Tema adulterului este una obligatorie în cazul comediei bulevardiere, iar ,,All Inclusive” este o comedie bulevardieră. Așadar, infidelitatea amoroasă va fi cauza întregului conflict. Autorul, Ray Cooney, nu își cruță personajele. Le pedepsește cum știe el mai bine, punându-le în situații care mai de care mai absurde, cu ițe aparent imposibil de descâlcit.

Distribuția: Radu NICULESCU, Ionuț-Paul ȘTEFAN, Oana-Lavinia PISAROGLU, Dana VITCU, Inga MARCU, Emanuel CRISTOIU, Mihai GĂLĂȚAN, Cristi NAUM, Nicolas TEODORESCU, Nicoleta LUNGU

Llight design: Adrian VÂLCU-ARDELEANU, sunet: Nicu CARAIGNAT, costume: Dorina PROICEA, tehnicieni scenă: Ecaterina TUDOSE, Gicu POMAZAN, Cosmin Vîlcu, tâmplărie și decor: Nicolae MUȘAT, grafică și concept afiș: Elena ORBOCEA, grafică: Daniel-Paul IACOBLEV-BARĂU.

Scenografia: Elena COZLOVSCHI

Regia: Aurel Palade.

Foto: Cătălin Bodea.

Preț bilet: 13/18 lei

 

Joi, 19 martie 2020, ora 19:00, ,,Vacanță în Guadelupa” de Pierre Sauvil și Éric Assous, regia Diana Lupescu.

Bertrand Guéraud este Ministrul Agriculturii; şi încă ce ministru! Îşi cunoaşte cetăţenii, ştie care sunt nevoile lor. Este gata de cele mai mari promisiuni, pe care nu le va respecta niciodată, pentru că el este un om de… cuvânt. Are discursuri bine scrise şi păreri îndelung cumpănite… La urma urmei este un om politic destul de popular. Pe deasupra, are multe şanse să fie învestit într-un post important.

Distribuția: Adrian Văncică / Mircea Diaconu, Ion Haiduc

Agathe Mareuil – Ada Navrot, Dani Popescu, Crenguţa Hariton, Corina Dragomir, Adrian Văncică / Mircea Diaconu.

Preț bilet: 80 lei

 

Vineri, 20 martie 2020, ora 18:00 – ,,Down Way” spectacol de teatru susținut de elevii Liceului de Artă ,,George Georgescu” Tulcea.

La al doilea spectacol caritabil, Asociatia „Casa Deltei” își indreapta toată atenția asupra Georgianei, elevă în clasa a XI-a, care are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

Eleva sufera de o malformație la inimă și are nevoie de o intervenție chirurgicală.

Asociatia ,,Casa Deltei” își propune prin acest eveniment să strângă o sumă de bani din vanzarea biletelor și sponsorizări/ donații care să vină în ajutorul Georgianei dar și în ajutorul altor familii vulnerabile.

Prețul bilet: 25 lei, iar cei ce doresc pot contribui si la strangerea de ajutoare (hainute, alimente, incaltaminte si jucarii) care va avea loc in ziua evenimentului, punctul de colectare – sala Teatrului „Jean Bart”.

 

Duminică, 22 martie 2020, ora 19:00, spectacolul ,,Oleanna” de David Mamet, regia și scenografia Vlad Cristache.

,,Oleanna” de David Mamet, este o piesă de teatru în două personaje ce ridică probleme importante în evoluția societății contemporane, precum corectitudinea politică și definirea deficitară a termenilor în comunicare. Personajele care participă la construcția conflictului dramatic al textului sunt Carol (Irina NAUM)-o studentă și profesorul ei, John (Cristi NAUM).

Titlul piesei nu are aparent nicio legătură cu acțiunea. Oleanna este o melodie folk scandinavă în care se critică organizarea unei așezări, întemeiată de emigranți norvegieni în Penssylvania, conduși de violonistul Ole Bull.

Probabil că autorul a ales acest titlu pentru a sublinia inexistența unui adevăr general, oferind spectatorului invitația de a trage propriile sale concluzii în legătură cu situațiile consumate. John se simte sau nu atras de studentă? Merită să fie destituit sau nu? Carol crede cu sinceritate în acțiunile sale, sau este pornită să facă rău? Sunt puncte de vedere diferite, iar fiecare dintre protagoniști ar putea avea dreptate. Așa cum și Ole Bull era convins că va asigura bunăstarea locuitorilor pământurilor sale. Așa cum și ei aveau dreptate atunci când au respins utopia. Așa cum s-au clădit doctrine, din pură și nedisimulată dorință de mai bine, ce au eșuat catastrofal. Așa cum societăți nepăsătoare au ajuns, prin jocuri ale hazardului, mari puteri.

Regia și scenografia: Vlad CRISTACHE. Distribuția: Cristi NAUM, Irina NAUM.

Preț bilet: 13/18 lei

 

Marți, 24 martie 2020, ora 19:00 – Stand up comedy ,,Ușor negociabil!” cu Banciu, Maria Popovici si Mincu.

,,Chiar citești această descriere? Ce tare! Credeam că nimeni nu o citește. E, dacă tot ești aici, îți dăm de veste că avem un super show de stand-up comedy și chiar nu vrem să fim modești.”

Preț bilet: 40/50 lei

 

Miercuri, 25 martie, ora 19:00 – ,,Un dulap numit dorință”, teatrul ,,Șapte”, Galați.

Într-o familie de toată isprava se strecoară șarpele plictiselii, dar sfaturile din cartea unui celebru psihoterapeut par că pot salva orice căsnicie, oricât de delicată ar fi problema.

Regie: Dan MIREA

Cu: Isabela Oancea, Vlad Ajder, Mihai Păun, Gianina Sion, Luminița Vologa.

Preț bilet: 30 lei.

 

Vineri, 27 martie 2020, ora 19:00, – ,,Angajare de clovn” de Matei Vișniec, regia: Palade Aurel.

Piesa a fost scrisă în 1986, înainte de plecarea dramaturgului din România. În 1991 a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 1990.

Nicollo (Mihai Gălățan), Filippo (Costel Zamfir) si Peppino (Nelu Serghei) sunt trei clovni care se regăsesc în fața unui anunț de angajare. Ei sunt gata să dea totul pentru ultimul truc peste care poate cădea cea din urmă cortină. Însă amintirea gloriei trecute transformă lumea întreagă într-o feerie, într-un decor suprarealist.

„Poate am scris o piesă care va rezista în istoria literaturii române, e ultima piesă pe care am scris-o în România, eram obosit, nu mai voiam să scriu nici teatru. Este o piesă realistă din punctul meu de vedere, sunt nişte oameni vii care se întâlnesc şi discută…”- Matei Vișniec

Montarea de față vine cu o nouă viziune asupra situațiilor scenice propuse de textul marelui dramaturg român. Cu toate acestea, coloana vertebrală a construcției dramatice rămâne neschimbată. Totul este viu și alert. Partiturile generoase, ofertante, sunt susținute de către actori cu energie și implicare, aceștia realizând personaje complexe și, sperăm noi, memorabile.

Regia: Aurel Palade. Cu: Costel Zamfir, Nelu Serghei, Mihai Gălățan, Ionel Durbala

Coregrafia: Oana Lavinia Stefan-Pisaroglu

Scenografia: Elena Cozlovschi

Asistent scenografie: Eli Orbocea

Aranjamentul muzical: Alexandru Neș

Preț bilet:13/18 lei.

 

Duminică, 29 martie 2020, de la ora 18:00 și luni, 30 martie, ora 10:00, Teatrul ,,Jean Bart” Tulcea vă invită la spectacolul ,,Cocoșelul neascultător” după Ion Lucian, regia Nelu Serghei.

Spectacolul ,,Cocoșelul neascultător” există în repertoriul teatrului nostru din 2010. Acesta revine, însă, o pauză de patru ani, cu o distribuție ușor modificată, cu un concept nou și, de asemenea, într-un decor nou. Prima montare s-a realizat acum mai bine de 25 de ani, sub îndrumarea aceluiași Nelu Serghei. De atunci și până acum, acest spectacol a colorat copilăria multor mini-privitori, anul acesta asumându-și aceeași misiune.

Distributia: Carmen CHIVU I Mihai GĂLĂȚAN I Ionel DURBALĂ I Nelu SERGHEI I Nicoleta LUNGU I Costel ZAMFIR I Delia LUNGU I Andreea TROFIMOV I Delia VASILE I Andrei VĂLCU ARDELEANU

Scenografia Mihai GĂLĂȚAN

Coregrafia Oana Lavinia PISAROGLU

Aranjament muzical Nicu CARAIGNAT

Regia Nelu SERGHEI

Grafică afiș Mihai GĂLĂȚAN I realizare afiș Elena ORBOCEA I light-design Adrian VÂLCU ARDELEANU I sunet Daniel IACOBLEV BARĂU I costume Dorina PROICEA I recuziter Ecaterina TUDOSE I tehnicieni scenă Nicolas Razvan TEODORESCU, Gicu POMAZAN, Cosmin VÎLCU I tâmplarie Nicolae MUȘAT

Preț bilet: 13 lei

Marți, 31 martie 2020, ora 19:30, ,,Compact-Legenda continuă”

Am cutreierat țara în prima parte a turneului. A fost de neuitat pentru noi și credem că și pentru voi. Tot voi sunteți cei ce ne-ați spus ca suntem ”Trupa din vis…” și asta a creat un alt vis. Credem că visele noastre ne fac să rămânem împreună.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top