Comisia Europeană

Mâna dreaptă a lui Teodosie, conferențiarul Chiriluță Bogdan, dat afară de la Universitatea „Ovidius”!

În urma articolelor Dezvăluiri despre plagiatul grosolan la care s-a pretat conferențiarul universitar Chiriluță Bogdan de la Facultatea de Teologie, dar și despre declarațiile false cu privire la lista de lucrări, acesta a intrat recent în atenția procurorilor DNA. Totodată, Comisia de Etică a Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC) a confirmat plagiatul și l-a sancționat cu avertisment scris.

Arhidiaconul Chiriluță Bogdan este mâna dreaptă a Arhiepiscopului Teodosie, pe seama prelatului punându-se și evoluția spectaculoasă în carieră a acestuia. În numai câțiva ani, Chiriluță a ajuns de la persoana care se ocupa cu protocolul la casa episcopului (șofer inclusiv) asistent universitar și apoi conferențiar. Nimeni nu știe ce putea să-l recomande pentru această carieră universitară.
Conform surselor noastre din cadrul UOC, conferențiarul plagiator a fost pus în discuție de Consiliul de Administrație al Universității, decizia fiind desfacerea contractului de muncă pentru grave prejudicii de imagine aduse instituției. Deocamdată, până la o comunicare oficială, se pare că arhidiaconul Bogdan Chiriluță încearcă să acrediteze ideea că a plecat el din UOC de bunăvoie, prin demisie.
Ceea ce, probabil, fostul conferențiar plagiator știe este faptul că plecarea lui din universitate nu echivalează cu o încetare a cercetărilor pe care procurorii DNA le fac în cazul lui. Aceleași surse ne-au spus că în dosarele de ocupare a funcțiilor de asistent și de conferențiar universitar, Chiriluță a strecurat documente care, se pare, sunt falsificate. Rămâne de văzut cu ajutorul cui și din porunca cui s-a făcut acest lucru.
Vom reveni.
Puteți citi despre frauda lui Chiriluță Bogdan aici: http://www.dezvaluiri.ro/investigatii/investigatii/511572-hotie-la-teologie-pr-bogdan-chiriluta-mana-dreapta-a-inculpatului-teodosie-a-fraudat-examenul-de-conferentiar-universitar

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top