Opinii

Ample lucrări de modernizare a Comunei Sarichioi

Cea mai mare comună din județul Tulcea, Sarichioi, se află într-un plin proces de modernizare, pe agenda administrației publice locale aflându-se numeroase proiecte. Astfel, am încercat să creionăm un scurt bilanț al anului care a trecut de la realegerea în funcție a primarului Finoghen Vitali-Cristian. Aflat la cel de-al treilea mandat, edilul a reușit să finalizeze proiecte de infrastructură în toate cele cinci sate care alcătuiesc comuna: Sarichioi, Zebil, Enisala, Sabangia și Visterna.
Astfel, reamintim aici proiectul de reabilitare a 4,2 km de drum comunal de acces în localitatea Visterna. Finanțarea de 2, 4 milioane de lei a venit de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

În localitatea Zebil s-a implementat proiectul de construire a unei rețele de canalizare menajeră în sistem centralizat. Tot aici s-a lucrat și la reabilitarea școlii.
Locuitorii din Enisala se vor putea bucura în curând de servicii medicale oferite în noul dispensar ce se va ridica în satul lor. ”Dispensarul din Enisala este la faza PUZ, în vederea obținerii autorizației. Îl vom construi din fonduri de la bugetul local”, a declarat primarul comunei.
În localitatea Sabangia a fost finalizat zilele acestea proiectul de reabilitare a Căminului Cultural. Lucrările au fost suportate integral din bani de la bugetul local.
În reședința de comună, Sarichioi, s-a lucrat în acest an la modernizarea și supraetajarea a unei clădiri existente, la construirea, dotarea și împrejmuirea unei noi grădinițe și la asfaltarea în localitate a drumului de acces spre Cimitir (o investiție de 500 de mii de lei).
De asemenea, conform primarului Finoghen Vitali-Cristian au fost depuse mai multe proiecte chiar în această perioadă: proiectul tehnic pentru Căminul Cultural din Sarichioi (valoarea investiției este de 2,4 milioane de lei și va fi asigurată de către Compania Națională de Investiții) – urmează scoaterea la licitație publică; proiect de asfaltare a 6 km de drumuri comunale, prin intermediul ITI Delta Dunării (valoarea proiectului este de 1 milion de euro); proiect pentru construirea unui teren multisport și o zonă de agrement pentru copii, prin intermediul GAL Razim (valoarea proiectului este de 100 de mii de euro); proiect de construire a unei piețe agroalimentare în localitatea Sarichioi, prin Programul Operațional Comun ”Bazinul Mării Negre” 2014-2020” (valoarea proiectului este de 100 de mii de euro).
Nu doar executarea de lucrări a preocupat în acest an administrația locală, ci și munca de realizare a unor noi proiecte care să fie trimise în vederea selectării lor prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba de proiectul ‘’construire, dotare şi împrejmuire Grădiniță copii – localitatea Sarichioi, comuna Sarichioi’’, cu o valoare totală de 2.067.000 de lei, cofinanțarea din bugetul local fiind de 207 550 lei.
Al doilea proiect depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene presupune asfaltarea de drumuri în comuna Sarichioi. Valoarea totală a investiției este de 6.624.000 de lei. Astfel, vor fi asfaltate 5,615 km de străzi
Cel de-al treilea proiect depus spre finanțare de către administrația locală a comunei presupune “Modernizarea de drumuri stradale în comuna Sarichioi (14 km)’’. Valoarea totală a investiției este de aproape 14 milioane de lei, cota de cofinanțare din bugetul local fiind de 388.383 de lei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top