Fără categorie

Deputatul de Tulcea Ion Bălan ar vrea ca Ministerul Transporturilor să facă deszăpezire și firma parlamentarului Ghiveciu să încaseze!

Bălan crede că șoseaua Constanța-Tulcea e drum județean…

Ultima ninsoare căzută în Dobrogea a fost un bun prilej pentru ca deputatul PSD Tulcea Ion Bălan să plângă de mila firmei care a primit contractul de deszăpezire a drumurilor județene.
Într-o postare pe facebook, Bălan îi solicită colegului său de partid, Ministrul Transportilor Ioan Rus elaborarea unui „plan național în care arterele cu probleme să fie incluse și monitorizate pentru intervenție rapidă acolo unde autoritățile locale și județene nu fac față”.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Iată cum justifică deputatul Bălan această solicitare: „Drumurile județene sunt în grija consiliilor județene, însă există tronsoane de drum cunoscute cu probleme pe timp de iarnă, care au nevoie, la fiecare cădere de zăpadă mai puternică, de intervenția militarilor, a jandarmilor sau a norocului care face să se oprească ninsoarea pentru a putea fi practicabile, din nou. Este cazul drumului Tulcea – Constanța, mereu blocat din cauza zăpezilor abundente, un caz care poate fi evitat printr-o politică concertată la nivel național”.
Problema e că în județul Tulcea (și nu numai!) Consiliul Județean a dat deszăpezirea drumurilor județene unei firme private, în baza unui contract care a atras multe comentarii. Firma în cauză este Mega Edil SRL din Buzău (singurul ofertant!) și primește 16.213.163,86 de lei, plus TVA pentru întreţinerea pe timp de vară şi de iarnă a drumurilor din Tulcea, pentru perioada 2014-2016.
Conform datelor de la Registrul Comerţului, firma a fost înfiinţată în anul 2004 şi are în prezent un singur asociat persoană fizică, Georgeta Mihaela Florea, iar ca administrator pe Constantin Ispas.
Cel care a pus bazele firmei, în anul 2004 este actualul deputat PSD de Buzău Marian Ghiveciu, care până în anul 2011 a figurat ca administrator al firmei.
Despre deputatul PSD Marian Ghiveciu se ştie că la sfârşitul anului 2011 a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de „instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, în formă calificată”.
Cu alte cuvinte, Bălan îi cere Ministrului Transporturilor să facă treaba în locul firmei înființate de colegul său de partid, care este plătită pentru deszăpezire.
În final, ne dorim să îl informăm pe deputatul Ion Bălan că șoseaua care leagă Constanța de Tulcea este drum național (DN 22) și chiar parte dintr-un drum european (E 87). Este inacceptabil ca un parlamentar să nu știe unde se încadrează cea mai circulată șosea din colegiul său, drum care mai trece și prin Baia, localitatea unde deputatul nostru deține peste 400 hectare de teren!
Deputatul Ion Bălan nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top