Consiliul European

Preacurvie politică

Poate nu ştiaţi, dar Victor Ponta e român şi ortodox. Şi e mândru de astea. Atât de mândru, încât şi-a început anticipat campania electorală, încă din ziua lansării candidaturii, cu un atac la adresa lui Klaus Johannis. Mă rog, nu cu un atac, ci mai degrabă cu un apropo la etnia şi religia adversarului său. Cică el, Ponta, e român ortodox, şi nu permite nimănui să-i reproşeze asta, în ţara românilor ortodocşi. Un enunţ pe deopotrivă stupid (cine o să-i reproşeze aşa ceva – e ca şi cum ar merge în galerie la Steaua şi ar striga „Luptă, Steaua!”), pe cât e de fals.
 
Un articol de Răzvan PETRE

Gogomănia din discursul Primului ministru nu a fost egalată decât de Patriarhie. Printr-un comunicat de presă, BOR a reacţionat nu la tentativa lui Ponta de a se „îmbrăca” în popularitatea încă ridicată a ortodoxiei, ci împotriva „atacurilor îndreptate spre BOR şi a opiniilor cum că Biserica se implică în confruntările electorale”. Declaraţia Patriarhiei este, ea însăşi, un pontism: Deşi ne asigură că BOR este imparțială, comunicatul (care altfel este destul de scurt, în două puncte), ne atrage atenţia, aiurea-n-tramvai, încă de la punctul unu, că: „BOR are relaţii civilizate cu toate partidele şi cooperează cu autorităţile centrale şi locale”. Aţi reţinut nuanţa  – ne dăm Bună Ziua cu partidele, dar lucrăm împreună cu autorităţile de stat. Adică cu Ponta, cu primarii şi cu şefii de Consilii Judeţene PSD, PC, UNPR, majoritari în România.

Revenind la aberaţia Primului Ministru şi o lămurim mai întâi pe aia cu mândria de a fi român. Conform declaraţiilor Primului Ministru, numele său vine din italiană (Cum te cheamă, pui de dac? – Ponta!). Familia sa, pe linie paternă, purta numele Ponte, ei venind în România acum 100 de ani, ca drumari şi, probabil, podari… În mai 2014, când nu îşi închipuia că peste doar câteva luni îi va îmbrobodi pe români cu originile lui curate, Premierul declara la Tirana că familia bunicului său matern a venit în România din oraşul Moscopole (Albania). Nu a precizat etnia bunicului (Moscopole a fost populat majoritar de armâni, până pe la anul 1800), dar ar fi de-a dreptul haios ca acesta să fie albanez, deci şi musulman. Dacă premierul nostru italiano-albanez e mândru că e român, ce ne facem cu băiatul acela brunet care joacă la Astra, pe nume Kehinde Fatai? Peste vreo lună, Fatai va da examen de cetăţenie, iar cum el este dorit intens la naţională, naturalizarea lui este o formalitate. Dacă învaţă să îşi facă corect cruce după marcarea fiecărui gol, iar după examen se declară „mândru ca estem romen”, îl propunem şi pe el pentru Preşedinţie?

Când nu e român verde, Ponta e taliban ortodox. În urmă cu câţiva ani el se declara „ecologist ortodox, habotnic, convertit de misionara Daciana”. Cum naiba s-o pupa creştinismul ăsta al lui cu faptul că el e recunoscut ca mincinos până în măduva oaselor? Şi când spun asta mă gândesc, de exemplu, la Portul Constanţa, pe care el a promis de vreo trei ori că îl va transfera în proprietatea Municipiului Constanţa. După care ce a făcut, el Ponta – susţinătorul tinerilor, cel care a umplut Guvernul de politicieni no-name şi uşor de sacrificat, de la plutonierul Tuzgureanu care arată şi comportă ca un mort viu în fruntea Ministerului de Externe, şi până la tocilara tristă din fruntea Finanţelor? Ei bine, el l-a adus la Ministerul Transporturilor pe Ioan Rus, cu misiunea ca transferul portului să nu se facă. Noua serie de blocuri din cartierul milogilor – Henri Condă – zace terminată încă din martie, în aşteptarea campaniei electorale. Peste vreo două luni, Ponta va veni alături de Radu Mazăre să „sfinţească” darea lor în folosinţă şi să-i promită edilului constănţean, a enşpea oară, că îi va da portul pe mână. În condiţiile în care el îl minte în halul ăsta pe Mazăre – lider regional, coleg de partid şi mare aducător de voturi – vă daţi seama de câtă minciună e capabil premierul nostru?

Pe lângă minciunita cronică, Ponta mai are şi alte bube. Bunăoară, în habotnicia ei, „misionara Daciana” ar trebui să ştie că, în ochii Domnului, Victor Viorel încă mai e căsătorit cu prima lui nevastă. Pe cale de consecinţă, în fiecare seară când se strecoară în aşternuturile Dacianei, el preacurveşte. Chestie pentru care va avea ceva explicaţii de dat la Judecată, în timp ce Daciana va juca bambilici cu Satan în jurul cazanului cu smoală, pentru că „vai de cel prin care vine ispita”. Dacă mai adăugăm şi altele, bunăoară fapta creştinească a lui Ponta de a-şi părăsi copilul şi soţia însărcinată pentru a fugi cu alta, avem deja o certitudine – cine are bilete la Judecata de Apoi a lui Victor Ponta să ţină bine de ele! O să fie show!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top