Viorica Donciu, un primar cu forţe proaspete
Sărbătoare mare în satul Lunca, comuna Ceamurlia de Jos, acolo unde a fost celebrat hramul bisericii din localitate, Sfinţii Mihail şi Gavril. Cu această ocazie, localitatea tulceană Lunca a reînnodat legăturile cu prietenii vecini din Bulgaria. După Războiul de Independenţă din anul 1877, Lunca a fost locuită laolaltă de români şi de bulgari.
Chiar dacă în anul 1940 s-a făcut schimbul de populaţie şi cetăţenii bulgari din această zonă s-au întors în Cadrilater, oamenii rămaşi în sat au păstrat o parte din tradiţiile acestora. În acest sens, în localitate s-a format un ansamblu de muzică populară Asiga, ce interpretează cântece bulgăreşti.
După slujba religioasă, oficiată la biserica din sat, oamenii au fost invitaţi la o agapă creştină, desfăşurată la Căminul Cultural. Începând cu ora 16, pe scena căminului cultural au urcat Ansamblul Doina Casimcei, Ansamblul Casei de Cultură Babadag, Ansamblul de dansuri şi cântece lipoveneşti Jurilovca. Invitaţii de onoare au fost: Ansamblul de Dansuri din Dobric-Bulgaria, artiştii de peste Dunăre fiind însoţiţi de edilul localităţii lor, de asemenea, o reprezentantă a sexului frumos.
La festivitate a participat şi vice-preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, George Şiscu.
„Iniţial, hotărâsem să nu organizăm un astfel de eveniment, fiind la început, dar pentru că hramul localităţii nu a fost serbat niciodată aşa cum se cuvenea, mi-am luat inima în dinţi şi am decis să organizăm festivitatea. Ne-a fost destul de greu, recunosc că, la un moment dat, chiar am intrat în panică, pentru că nu am avut sponsori, dar apoi ne-am revenit şi am reuşit să ne ducem la bun sfârşit acţiunea. Atât eu, cât şi cetăţenii suntem foarte mulţumiţi de cum s-a desfăşurat acest eveniment”, a declarat primarul comunei Ceamurlia de Jos, Viorica Donciu. Iniţiativa edilului a fost aplaudată la scenă deschisă de către locuitorii comunei, prezenţi cu mic cu mare la activităţile derulate de-a lungul zilei.
