Fără categorie

Deputatul Octavian Marius Popa a participat la manifestările cultural-artistice de la Jijila, Luncaviţa, Niculiţel, Izvoarele şi Hamcearca

Şi în acest week-end, deputatul Octavian Marius Popa a fost alături de locuitorii din Colegiul pe care îl reprezintă în Parlamentul României, participând la o serie de manifestări desfășurate în mai multe localități din județ.
Vineri, de Sfântul Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, deputatul Popa s-a aflat printre credincioşii din Izvoarele, Hamcearca şi Jijila care au sărbătorit hramul bisericilor din aceste localităţi. La Hamcearca s-a desfăşurat şi manifestarea Ziua Şcolii, copiii demostrându-şi talentul pe diverse ateliere cu tematică artistică.
Duminică, deputatul Octavian Popa s-a aflat în mijlocul niculiţenilor la Sărbătoarea Viei şi Vinului, premiindu-i pe copiii participanţi la concursul de desene pe asfalt, iar la Luncaviţa, alături de primarul Ilie Ştefan, la manifestările sportive Cupa Recoltei Old Boys – ediţia a V-a.
Seara de duminică a fost rezervată Zilei comunei Jijila, şi aici parlamentarul tulcean fiind alături de oficialităţile localităţii dar şi de oamenii simpli.
Campania “USL are grijă de sănătatea ta”, o acţiune prin care cetăţenilor le-au fost măsurate, gratuit, glicemia şi tensiunea, a continuat şi duminică, în comuna Turcoaia, la această manifestare participând peste 150 de locuitori.

Un articol de Mihai Razvan ROTARU

Mari nume ale sportului la Luncaviţa

Cupa Recoltei la fotbal Old Boys, ediţia 2012, a fost un eveniment extraordinar, prin organizarea ireproşabilă şi participarea unor personalităţi ale sportului şi vieţii publice:  Teohare Coca-Cozma (care a dat şi numele sălii de sport), Gheorghe Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea Horia Teodorescu, deputatul PNL Octavian Popa, Lucian Simion, Ionel Pană (purtător de cuvânt al Federației Române de Handbal și al președintelui Cristian Gaţu), Gigel Andrabulea (președintele asociației cascadorilor din România), Costică Chiracu (fost campion box-semigrea), Aurelian Chiriac (sport şi tineret Tulcea), Dumitru Damian și Corneliu Chistrugă (ISJ Tulcea), Petre Marinescu, Anastase Moraru (primar Isaccea), Viorel Chiriţă (primar IC Brătianu), Ana Arcuş și Costică Coca (directorul și directorul adj. al Liceului Simion Leonescu – cel din urmă fiind profesor de sport și nepotul lui Teohare)
Finala a fost câştigată în premieră de echipa din Luncaviţa, iar după meci s-a desfăşurat ceremonia de atribuire a denumirii sălii de sport -„Tehare Coca-Cozma”. Au fost premiaţi cei mai buni fotbalişti ai turneului, precum şi toţi agricultorilor și tractoriștii din Luncavița (peste 60 de persoane, care au primit diplome).
Toată lumea (invitații, jucătorii, premianții și spectatorii) a fost invitată la agapa tradițională cu borș de pește și fasole cu afumătură, stropită cu țuică și vin.
Premiile (diplome, cupe, trofee, tricouri, mingi) au fost oferite de Asociația Partizanul Luncavița, Direcția Județeană Tulcea pentru Sport și Tineret și Primăria Comunei Luncavița. Invitaţii au oferit, de asemenea diverse cadouri.

Primarul Nicoară a reînviat tradiţia Zilelor Luncaviţei

După o pauză de patru ani, la Jijila a fost reînviată tradiţia zilelor localităţii, sărbătoare foarte iubită de localnici dar şi de fiii satului stabiliţi în alte localităţi.
Sărbătoarea a debutat vineri, 26 octombrie, cu slujba de hram al uneia dintre biserici.
După Sfânta Liturhie, preotul paroh a mulţumit primarului Dumitru Nicoară, viceprimarului Alecu Sorin şi deputatului Octavian Marius Popa şi le-a oferit în dar câte o icoană pe lemn.
Localnicii au fost invitaţi la o agapă creştină, la mesele amenajate în curtea bisericii.
Tot vineri, la Căminul Cultural, copiii din localitate au urmărit spectacolul “Scufiţa roşie”, oferit de Teatrul de păpuşi “Gulliver” din Galaţi, şi reprezentaţii ale copiilor de la Şcoala Jijila, Căminul Jijila şi Şcoala Garvăn. Seara s-a încheiat cu disco bal
Programul de sâmbătă fost prezentat de formaţia “Animato” din Brăila, de solişti de muzică uşoară de la Căminul Cultural Jijila şi Clubul Copiilor Măcin.
Seara, localnicii s-au distrat alături de soliştii de muzică uşoară “Fabio” şi trupa „Bambi”. În încheiere s-a organizat un disco bal.
Ziua de duminică a debutat cu un program prezentat de formaţia “Orfeu” din Brăila. Apoi au urcat pe scenă solistele de muzică populară de la Căminul Cultural Jijila şi Clubul Copiilor Măcin, grupul Doruleţ din Jijila, solişti ai ansamblului Baladele Deltei din Tulcea. Invitaţii speciali ai zilei au fost membrii trupei de muzică etno “Autentic”, Seara distracţia a continuat cu disco bal. În încheierea manifestărilor, organizatorii au oferit un impresionant foc de artificii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top