Opinii

Ce fac primarii din Constanţa pe timp de criză?

Florin Micu vrea să-şi continue proiectele nestingherit, în Tuzla

Primarul Florin Micu se poate lăuda cu faptul că, deşi parcurgem o perioadă delicată şi instabilă din punct de vedere financiar, are foarte multe proiecte pe care le va duce la bun sfârşit în 2010. Aşa se face că primul obiectiv ce va fi finalizat în noul an este sediul primăriei. Anul trecut au început lucrările pentru construirea noii clădiri a administraţiei locale, iar în primele luni ale acestui an angajaţii Primăriei Tuzla se vor muta în „casă nouă”. Foarte încăpător şi cu bun gust, pentru a fi dat în folosinţă, la noul sediul ar trebui să se mai lucreze doar la finisaje.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian Adrian TARCEA

Un alt proiect pe care şeful administraţiei locale îl va duce la bun sfârşit anul acesta este continuarea asfaltărilor din comună. Astfel, pentru 2010 sunt pregătiţi pentru amenajare alţi 10 kilometri de drumuri din Tuzla. Pe de altă parte, Florin Micu are în plan să prelungească şi să îmbunătăţească sistemul de canalizare al localităţii. Bineînţeles, acest proiect va fi pus în aplicare cu ajutorul fondurilor europene. Nici tinerii nu au fost uitaţi, astfel încât aceştia vor beneficia de o nouă sală de sport, modernă şi utilată complet, iar cei care s-au aşezat la casa lor se vor bucura de cele 24 de locaţii din cadrul noului ANL din Tuzla. Iar surprizele edililor din Tuzla vor continua.

Deşi are conturile blocate, Primăria Cumpăna nu uită de festivităţile comemorative

Consiliul Local al comunei Cumpăna, reprezentat prin persoana primarului Mariana Gâju, în colaborare cu elevii Grupului Şcolar Cumpăna, au fost gazdele manifestărilor culturale prilejuite de aniversarea poetului Mihai Eminescu. Activitatea s-a desfăşurat vineri, 15 ianuarie 2010, începând cu ora 10:00, în sala mare a Casei de Cultură din localitate, sub titulatura „Mihai Eminescu – Luceafărul culturii româneşti”.   
Şeful administraţiei locale din Cumpăna, Mariana Gâju, ne-a declarat: „Sufletul nostru, al tuturor românilor, oriunde ne-am afla, simte, iată, o nouă  şi firească înfiorare, dar şi o necesară şi vitală  înviorare pentru cel a cărui fiinţă a vibrat şi s-a zbuciumat statornic de dorul şi de grija unei tot mai bune şi mai fericite rostuiri a neamului, din care i s-a rânduit zămislirea, la 15 ianuarie 1859. Mihai Eminescu, cel cu chip de Făt-Frumos al povestirilor ce ne-a încântat copilăria, avea să devină cel dintâi poet al neamului nostru şi creatorul unui stil modern şi elevat al publicisticii autohtone”. Elevii Grupului Şcolar Cumpăna l-au omagiat pe marele poet naţional prin momente literar-artistice şi prin reconstituirea atmosferei basmelor şi poeziilor eminesciene. De asemenea, a avut loc şi lansarea cărţii „Singur pe plajă”, a scriitoarei Cristina Tamaş.

În Nicolae Bălcescu, echipa Bălan-Ciocănete ajută oamenii cu handicap

Datorită spiritului întreprinzător al celor doi edili, Viorel Bălan şi Nicolae Ciocănete, primarul respectiv viceprimarul comunei, locuitorii din Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu, se numără printre norocoşii care au avut cel mai puţin de suferit de pe urma crizei. După ce au pus toate priorităţile la punct în comună, pe 2009, şi au început un 2010 în care speră ca lucrurile să meargă şi mai bine, cei doi şi-au îndreptat din nou atenţia către persoanele cu handicap şi lipsite de sprijin financiar. Aceştia s-au alăturat Organizaţiei Internaţionale a Drepturilor Omului (OIDO) şi organizaţiei „Jony and friends” pentru a le da o mână de ajutor membrilor voluntari, în actele lor de caritate. De menţionat este că Ioan Ion, consilier în cadrul Primăriei Nicolaie Bălcescu, este membru al OIDO şi participă la fiecare acţiune derulată de reprezentanţii organizaţiei. Solomon Avasilicăi, preşedinte executiv al OIDO, a declarat, pe site-ul oficial al organizaţiei: „Echipa formată din specialişti bine pregătiţi ai „Organizaţiei Jony” a făcut faţă la peste 130 de cereri, oferind fiecărui bolnav câte un cărucior nou. Următoarele 20 de cereri vor fi onorate în viitorul apropiat, după stabilirea de comun acord a posibilităţii deplasării bolnavilor din Mihail Kogălniceanu şi Constanţa, la Tuzla”. Preşedintele executiv a ţinut să mulţumească următorilor: Organizaţiei „Jony and friends”,  Fundaţiei „Portul Speranţei”, directorului Daniel Mereuţă, Bisericii „Ancora” din Constanţa, coordonatorului proiectului OIDO, Maricica Mărănduca, tuturor voluntarilor OIDO implicaţi în proiect şi, desigur, mulţumiri speciale, edililor comunei Nicolae Bălcescu pentru microbuzul pus la dispoziţie în vederea efectuării deplasărilor necesare, dar şi pentru banii donaţi organizaţiei.

Ion Adam vrea ca localitatea Comana să „supravieţuiască” crizei

Din păcate, localitatea Comana se numără printre cele mai afectate comune din cauza crizei economice. Faptul că primăria nu a primit nici un ban în urma rectificărilor bugetare, şomerii şi imposibilitatea plăţii taxelor şi impozitelor de către localnici au lovit din plin echilibrul financiar al administraţiei publice din Comana.
Astfel, primarul Ion Adam ne-a mărturisit pesimist care sunt „planurile” sale pentru anul ce tocmai a început: „Mi-am propus să ţin primăria deschisă, adică în stare de funcţionare. Măcar atât. Dacă reuşesc lucrul ăsta, e bine. Asta înseamnă să am bani de salarii. Un alt plan ar fi să am bani şi pentru plata facturilor la iluminatul public. O prioritate ar fi să reuşesc să asigur buna funcţionare a şcolilor, pentru noi, copiii fiind cei mai importanţi. Dacă vom reuşi să transportăm gunoiul din comună şi să ne achităm şi vechile datorii, atunci putem spune că am avut un an bun, la ce vremuri se aşteaptă”, a conchis ironic Ion Adam, şeful administraţiei publice locale din Comana.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top