Opinii

Primarul Marius Berbec încearcă să aducă banii UE şi în comuna Vulturu

Deşi are buzunarele goale, administraţia locală a comunei Vulturu a reuşit să depună proiectele necesare atât accesării fondurilor europene, cât şi fondurilor guvernamentale. Acum rămâne doar de văzut dacă dosarele nu se vor împotmoli în mocirla birocraţiei româneşti. Marius Eugen Berbec, primarul localităţii, este optimist şi speră să nu întâmpine dificultăţi în obţinerea banilor atât de necesari pentru dezvoltarea şi modernizarea comunei.

Un articol de Andreea PAVEL, Bodgan TARCEA

Poate cel mai important proiect este reprezentat de înfiinţarea reţelei publice de canalizare şi a staţiei de epurare. Obiectivul contractat mai are în vedere şi „îmbunătăţirea reţelei de drumuri de interes local, înfiinţarea şi dotarea centrului de asistenţă şi investiţii în scopul conservării specificului local şi a moştenirii culturale în comuna Vulturu”. Acest proiect de află în stadiul S.F. (studiu de fezabilitate), iar fondurile necesare susţinerii obiectivului vor fi suportate prin  Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.
Un alt proiect important pentru modernizarea comunei ar fi înfiinţarea şi amenajarea unei crescătorii în sectorul pescăresc, prin asigurarea iniţială a unui climat proprice. O dată declarat eligibil proiectul ar fi finanţat de Fondul European pentru Pescuit (Programul Operaţional pentru Pescuit, 2007-2013).
Nu în ultimul rând, „Casa Verde” se află, de asemenea, în vizorul administraţiei locale. Valoarea totală a investiţiei se apropie de 600 de mii RON, dintre care 500.000 lei vor fi suportaţi de Ministerul Mediului, iar restul va reprezenta cofinanţarea Consiliului Local.
„Scopul Programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră”, ne-a declarat primarul Marius Berbec.
Alte proiecte importante ar mai fi amenajarea unui parc comunal, construirea unei baze sportive şi a unei săli de sport. Valoarea acestora se cifrează în jurul sumei de un milion şi jumătate de lei, bani ce vor fi asiguraţi de Administraţia Fondului de Mediu şi Consiliul Local Vulturu, Programul de dezvoltare a infrastructurii în spaţiul rural, respectiv Compania Naţională de Investiţii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top