Opinii

Evoluţie majoră în dezvoltarea comunei Cuza Vodă- drum judeţean, grădiniţe noi şi terenuri de sport

Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud-Est Constanţa va aviza caietul de sarcini pentru proiectul integrat, finanţat din fonduri europene, care priveşte realizarea sistemului de canalizare, extinderea reţelei de alimentare cu apă şi a drumurilor din comuna Cuza Vodă. Pentru punerea în practică a acestui proiect va fi organizată o licitaţie, conform legii, în urma căreia vor fi executate atât proiectarea în sine a obiectivelor cât şi execuţia în sine a acestora. Întregul proiect care este finanţat prin intermediul Măsurii 322 din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală, se ridică ca valoare la suma de 2,5 milioane de euro. (foto: Eugen Dumitriu, primar Cuza Vodă)

Un articol de Andreea PAVEL

Între Cuza Vodă şi Nicolae Bălcescu apare un nou drum judeţean

Prin reclasificarea actualului drum comunal DC 58 care face legătura între localităţile Cuza Vodă, satul Dropia şi care care traversează teritoriile administrative ale comunelor Tortomanu, Nicolae Bălcescu şi Cuza Vodă, se va construi noul drum judeţean DJ 224 C. Porţiunea de drum communal existentă şi care va fi supusă operaţiunilor de reclasificare este cea cuprinsă între kilometrul 0 şi kilometrul 19. Porţiunea de drum situată pe teritoriul comunei Cuza Vodă a fost deja reabilitată de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Finalizarea grădiniţei depinde de Ministerul Educaţiei

Edilul comunei Cuza Vodă, Eugen Dumitru a declarat că în  ceea ce priveşte lucrările de construcţie a grădiniţei, imobilul este gata în proporţie de 95%. Şi asta în contextul în care primăria are mari datorii la firma constructoare. Eugen Dumitru speră că Ministerul Educaţiei va aloca, într-un final, resursele necesare pentru definitivarea tuturor obiectivelor de acest gen, nu numai din Cuza Vodă dar şi din ţară. În cazul grădiniţei din Cuza Vodă, primarul spune că mai este puţin de lucru, însă nu poate permite accesul copiilor în incintă până ce acesta nu este gata. Deocamdată, preşcolarii merg la grădiniţă la căminul cultural, unde li se oferă condiţiile necesare. Totodată, se lucrează şi la amenajarea terenului de sport din curtea şcolii din comună, care este împrejmuit, acoperit cu gazon artificial şi dotat cu instalaţie nocturnă. Valoarea investiţiei este de 1,8 miliarde de lei vechi, bani alocaţi de către Consiliul Judeţean Constanţa.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top