Exclusiv

14 deţinuţi şi-o iubire interzisă, povestea de succes a filmului turnat la Topalu

“Eu, când vreau să fluier, fluier” a fost motto-ul figuranţilor constănţeni timp de două săptămâni.
Premiul Magic Box la Festivalul de la Sarajevo, desfăşurat între 15 şi 23 august, a fost obţinut de un scenariu al lui Cătălin Mitulescu şi Florin Şerban. Proiectul are la bază o piesă de teatru scrisă de Andreea Vălean. În cadrul secţiunii CineLink, alături de proiectul românesc, au mai fost premiate la festival şi proiectele Bosniei Herţegovina şi Muntenegru, Serbiei şi Turciei. Lungmetrajul de debut al lui Florin Şerban se intitulează ”Eu când vreau să fluier, fluier”,  şi este realizat după scenariul lui Cătălin Mitulescu şi a obţinut un premiu în valoare de 7.500 de euro, celelalte proiecte premiate obţinând câte 2.500 de euro. Filmările la filmul „Eu, când vreau să fluier, fluier” s-au derulat într-o livadă al cărei proprietar este  SC Grădina Ursului SRL. Filmările au ajuns la final în urmă cu doar câteva zile, iar ferma a ţinut loc de penitenciar.

Un articol de Andreea PAVEL

Ineditul pentru constănţeni este reprezentat de faptul că anumite secvenţe au fost filmate în Topalu, o localitate din judeţ. Ba mai mult, ”castingul” care s-a desfăşurat în comună a entuziasmat majoritatea localnicilor. Astfel, un grup de 30 de persoane care au fost selectate de echipa de filmare au jucat pentru câteva zile rolurile figuranţilor din peliculă.
Pentru locuitorii din comună evenimentul a fost cu siguranţă un lucru benefic, care i-a scos pentru o perioadă din monotonia vieţii de zi cu zi. Pe de altă parte, aceştia au îmbinat utilul cu plăcutul, dat fiind faptul că fiecare actor de ocazie a primit 40 RON pentru prestaţia din film. Administraţia locală, reprezentată de Gheorghe Murat, primarul din Topalu şi Ion Legănel, viceprimarul comunei, s-au arătat încântaţi de evenimentul care a avut loc în localitate. Argumentele nu sunt de neglijat. Aceştia au declarat că, în afara bucuriei localnicilor de a juca într-un film, partea bună este şi că numele localităţii va fi pomenit în cronicile de film. Dincolo de acest aspect, este pentru prima oară când la Topalu se toarnă un film, iar edilii şefi s-au arătat încântaţi că, alături de cetăţenii comunei, li s-a oferit prilejul de a fi gazdele unui asemenea eveniment.
„Eu, când vreau să fluier, fluier” a fost prezentat, prima dată, anul trecut, la Paris, în cadrul târgului de proiecte cinematografice Forum Des Images şi a obţinut finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei, în sesiunea august 2007.

Deţinuţii şi-au ispăşit o perioadă din sentinţă într-o poveste de dragoste

Un alt aspect inedit este faptul că actori în poveste au fost câţiva deţinuţi din Penitenciarul Craiova şi din Tichileşti. Cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, acelştia au fost atent selecţionaţi atât de echipa de filmare cât şi de reprezentanţii închisorilor în care ”actorii” îşi ispăşesc pedepsele.
Povestea este, cum altfel decât una de dragoste. O tânără studentă la Facultatea de Sociologie are de întocmit un proiect pentru finalizarea căruia trebuie să facă un studiu într-un penitenciar. Aceasta alege o închisoare pentru minori unde întâlneşte un tânăr de 17 ani. Băiatul o vede, se îndrăgoseşte la prima vedere şi crede că nu-i rămâne altceva de făcut decât să o răpească. Reuşeşte să evadeze cu tânăra studentă iar finalul… trebuie vizionat filmul pentru al afla.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top