Politic

275 de Noi Insule Ecologice pentru un Viitor Sustenabil: Inițiativele de Gestionare a Deșeurilor din Constanța

În contextul unei lumi tot mai conștiente de impactul negativ al deșeurilor asupra mediului, România se confruntă cu o provocare majoră în ceea ce privește reciclarea și colectarea selectivă a deșeurilor. Deputatul Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța, a evidențiat acest aspect într-o declarație recentă, subliniind importanța informării, educării și conștientizării ca măsuri esențiale pentru a crește gradul de responsabilitate și implicare în gestionarea deșeurilor. Acest demers este în strânsă legătură cu obiectivele Ministerului Mediului, care dorește să contribuie la crearea unui mediu mai curat și mai sustenabil.

În cadrul unei conferințe regionale dedicate problemelor legate de gestionarea deșeurilor, Bogdan Huțucă a subliniat că Ministerul Mediului își propune să promoveze informarea, educarea și conștientizarea populației cu privire la importanța reciclării și colectării selective a deșeurilor.

„Informare, educare, conștientizare. Sunt măsurile prin care Ministerul Mediului își propune să crească gradul de reciclare și colectare selectivă a deșeurilor, o provocare majoră pe care o are România, dar și Constanța în anii următori.
Mesajele celor prezenți la conferința regională, fie că vorbim de ministrul mediului, Mircea Fechet, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa sau de ceilalți invitați, sunt unele extrem de clare: este nevoie de un efort și de o colaborare comune în vederea creșterii responsabilității privind colectarea selectivă a deșeurilor. În același timp, instituțiile publice în colaborare cu companiile private vor avea obligația de a oferi infrastructura de colectare, sortare și depozitare a deșeurilor reciclabile.
Doar în municipiul Constanța, urmează să avem 275 de noi insule ecologice pentru depozitarea selectivă a deșeurilor. Prin fondurile pe care România le are la dispoziție, prin PNRR, și investițiile care se vor face în domeniul reciclării, precum și prin instrumente de conștientizare civică, țara noastră va face pași semnificativi privind protejarea mediului”, declară deputatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top