Opinii

11 proiecte noi pentru modernizarea comunei Jurilovca

La un an de la începutul celui de-al doilea mandat de primar, pe care mi l-au încredințat locuitorii din Jurilovca, mă bucur să vă pot oferi un bilanț al proiectelor cu fonduri europene și guvernamentale, aprobate spre finanțare, pe care le vom dezvolta, împreună, în următorii 3 ani la nivel local. Așa cum locuitorii Comunei au înțeles deja, aprobarea finanțării presupune cel puțin un an de lucru pe documentație, și este etapa cea mai complexă și mai dificilă din procesul de dezvoltare a unui proiect”, este mesajul primarului Eugen Ion către locuitorii comunei Jurilovca.

Nu mai puțin de 11 proiecte cu finanțare europeană sau guvernamentală se află în diferite stadii de implementare. Astfel, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – Ministerul Dezvoltării Regionale – în comuna Jurilovca se derulează proiectul de extindere și reabilitare rețele de apă potabilă în localitatea Vișina. Investiția este în stadiul de licitație publică, iar valoarea totală se ridică la 7,80 milioane de lei.
Tot în stadiul de scoatere la licitație publică se află și două proiecte cu finanțare AFIR – Programul Național de Dezvoltare Regională (PNDR). Este vorba despre extinderea rețelei de canalizare și reabilitare stație de epurare în Jurilovca și de modernizare, reabilitare și dotare cămin cultural în localitatea Vișina. Valoarea proiectelor este de 5,28 milioane de lei și, respectiv, de 2,8 milioane de lei.
Compania Națională de Investiții va finanța proiectul construirii unei săli de sport în comună. Sala va avea o capacitate de 180 de locuri, iar valoarea proiectului se ridică la aproximativ 1 milion de euro. Și acesta se află în etapa de licitație publică.
Prin PNDL, anul acesta, administrația locală a comunei tulcene Jurilovca a obținut aprobarea finanțării a 7 proiecte: asfaltare străzi în comuna Jurilovca ( 10 milioane de lei), rețea de canalizare în localitatea Sălcioara (11 milioane de lei), reabilitare, modernizare, extindere și dotare Școală Jurilovca (3,3 milioane de lei), reabilitare, modernizare și dotare Grădiniță Jurilovca (945 mii lei), reabilitare, modernizare și dotare Grădiniță Sălcioara (500 mii lei), reabilitare, modernizare și dotare Școală Sălcioara (1,97 milioane de lei), reabilitare, modernizare și dotare Școală Vișina (1,6 milioane de lei).
Totodată, primăria Jurilovca a adus la cunoștința locuitorilor faptul că are depus un proiect de modernizare a străzilor de interes local din comună (4,65 milioane de lei). Acesta se află în stadiul de evaluare și este depus în cadrul PNDR – alocare ITI Delta Dunării.
”Vestea bună este, așadar, aceea că, pentru noi, de acum înainte, urmează perioada în care se vor vedea rezultatele concrete”, a conchis primarul Eugen Ion.

Actualitate

To Top