Fără categorie

Zoom – Premiul LUX 2011

Zoom - Premiul LUX 2011

Zoom - Premiul LUX 2011 Câștigătorul premiului LUX 2011 este filmul realizat de Robert Guédiguian "Zăpezile de pe Kilimandjaro". Președintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a înmânat premiul producătorului francez al filmului, în cadrul unei ceremonii în plenul Parlamentului European din Strasbourg. Filmul relevă injustițiile societății actuale, pledează pentru toleranță și aduce în prim plan bătăliile politice și sindicale.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 – PE

Câștigătorul premiului LUX 2011 este filmul realizat de Robert Guédiguian „Zăpezile de pe Kilimandjaro”. Președintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a înmânat premiul producătorului francez al filmului, în cadrul unei ceremonii în plenul Parlamentului European din Strasbourg. Filmul relevă injustițiile societății actuale, pledează pentru toleranță și aduce în prim plan bătăliile politice și sindicale.

Filmul câştigător al ediţiei 2011 va beneficia de sprijinul financiar al Parlamentului European, care constă în subvenţionarea subtitrării în cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, inclusiv o adaptare a versiunii originale pentru persoanele cu deficienţe de vedere sau de auz şi producerea unei copii de 35 mm pentru fiecare stat membru UE sau susţinerea lansării DVD-ului aferent. 

Cele trei filme finaliste în 2011 au fost:

  • Attenberg , de Athina Rachel Tsangari (Grecia)

  • Les neiges du Kilimandjaro , de Robert Guédiguian (Franța)

  • Play , de Ruben Östlund (coproducție Suedia, Franța, Danemarca)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top