Actualitate

Ziua Porților Deschise la Aeroportul „Delta Dunării“ din Tulcea. Ce vor putea vedea vizitatorii!

Peste o mie de copii sunt așteptați azi, 26 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea, la Ziua Porților Deschise, eveniment organizat pentru prima dată la nivelul județului Tulcea, în contextul finalizării lucrărilor de investiții pentru modernizarea acestui aeroport.

În cadrul evenimentului, toți tulcenii și vizitatorii din întreaga regiune sunt așteptați să viziteze noile facilități ale aeroportului.

Astfel, invitații vor avea ocazia să viziteze noul terminal, dar și să se bucure de o impresionantă  expoziție de tehnică militară, la care își vor da concursul principalele instituții militarizate din județul Tulcea, fiind pregătită și o paradă de mașini restaurate cu valoare istorică, asigurate prin parteneriatul cu Retromobil Tulcea.

Toți vizitatorii, mici ori mari, vor putea afla cât de frumoase și pline de satisfacții sunt meserii precum cea de  pompier, de jandarm sau polițist și vor afla mai multe despre tot ce presupune o intervenție a acestor structuri ale statului. 

Copiii vor interacționa cu piloții, vor admira avioanele aterizate pe aeroport și vor afla mai multe despre ceea ce înseamnă activitatea în domeniul transportului aerian.

Pe aeroportul tulcean va ateriza și un elicopter Puma, va fi efectuat și un survol cu avioane F16, respectiv două treceri cu un avion Spartan.

Începând cu ora 13.30, tinerii tulceni vor fi martori live ai unei demonstrații a salvatorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ Tulcea,  care le vor arăta tuturor, pas cu pas, cum se desfășoară o intervenție pentru descarcerare.

Instituții implicate în expoziția de tehnică:

  • Inspectoratul Județean de Poliție Tulcea
  • Inspectoratul Județean de Jandarmi Tulcea
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea
  • Poliția de Frontieră Tulcea
  • Unitatea Specială de Aviație Tulcea
  • Garnizoana Tulcea
  • Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea

Punctul culminant al evenimentului va fi un spectaculos show aviatic și parașutism, unde va evolua Aeroclubul României, prin Șoimii României – Hawks Of Romania.

Toți tulcenii, mari sau mici, sunt așteptați, începând cu ora 16.00, pe platforma aeroportului tulcean, acolo unde specialiștii Aeroclubului vor desena pe cer cu  6 aeronave performante, completate de 3 aeronave ultra-ușoare cu fum ale formației Pelicanii. De asemenea, vor putea și admira și parașutiștii ce vor sări din cea mai nouă aeronavă a Flotei Aeroclubului României. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top