Comisia Europeană

Yoghinii se joacă cu focul la Costinești. Un nou COLECTIV în varianta MISA?

De peste 20 de ani, Primăria Costinești închide ochii la numeroasele excese ale yoghinilor, care organizează în fiecare vară o tabără în cunoscuta stațiune.
Chiar și după teribila tragedie de la clubul Colectiv din București, MISA organizează evenimente într-un cort uriaș, construit din materiale inflamabile (lemn și acoperiș de pânză cauciucată), fără aviz de securitate la incendiu! Ca să nu mai spunem că respectiva construcție nu are nicio autorizație de construire.

Aici puteți urmări un film pe această temă (https://www.facebook.com/ziarul.dezvaluiri/videos/1923693621286084/)

Deși în urmă cu patru ani, reprezentanții autorităților locale ne promiteau că vor găsi o soluție și yoghinii își vor muta activitățile în aer liber, nu s-a schimbat nimic. Zilele trecute în zona cortului de pe strada Tinetetului nr. 136 din Costinești era agitație mare, se descărcau materiale dintr-un camion, iar yoghinii se înghesuiau să cumpere diverse produse de la numeroasele tarabe și rulote comerciale amplasate în zonă. Bineînțeles că nici aceste puncte comerciale nu au autorizație de funcționare. Acest lucru ne-a fost confirmat chiar de către viceprimarul comunei Costinești, Marin Băduică:
“Primăria nu a emis autorizație de funcționare pentru cortul yoghinilor. Chiar le-am trimis hârtii prin care am spus că nu ne facem răspunzători de activitatea pe care o desfășoară acolo, deoarece nu respectă condițiile impuse de ISU, Mediu și alte treburi. Nu le-am dat și nici nu le vom da acceptul”.
Legat de tarabele amplasate de yoghini în zona cortului, viceprimarul Băduică spune că nu le poate face nimic, pentru că… sunt pe terenuri private. De parcă celelalte afaceri din Costinești nu sunt tot pe terenuri private și au, bineînțeles, nevoie de autorizații de funcționare.
„Proprietarii de teren de acolo au închiriat. Nu sunt pe domeniul public. Noi nu am dat aviz de funcționare. Singurul care a solictat, dar nu au ridicat avizul de funcționare sunt cei de la Dacia Plant. Restul sunt puși pe teren. Noi am mai solicitat și la organele de poliție de pe aici să ia măsuri totuși, că e o activitate de comerț. Mie mi-e frică de alimentația publică pentru că cine știe ce vând pe acolo și există riscul să apară vreo toxiinfecție alimentară”, a mai spus  viceprimarul Costineștiului.

Prim adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ISU Dobrogea, Vlăduț Ion, ne-a confirmat faptul că nu a fost primită nicio solicitare pentru eliberarea avizului de securitate la incendiu, pe această locație. Legislația în vigoare spune că dacă într-o astfel de construcție provizorie sunt minim 200 de locuri pe scaune avizul este obligatoriu. Vă prezentăm fotografii care arată că în cortul cu pricina sunt mai mult de 200 de persoane.
Ne întrebăm cine răspunde dacă în cortul yoghinilor de la Costinești izbuncește un incendiu?

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU
Ștefan Doru COPOȚ

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top