Actualitate

Vremea nefavorabilă oprește asfaltările din comuna Frecăței. Ce se întâmplă cu proiectul de înființare a rețelei de gaze naturale

Naiman Marian, primarul comunei Frecăței, județul Tulcea, anunță că lucrările de asfaltare a străzii Frasinului, deși au fost începute, nu vor putea fi finalizate în perioada următoare datorită condițiilor meteorologice nefavorabile.

„Constructorul, pentru a proteja lucrările executate, a luat decizia ca pe aceste tronsoane să toarne un covor asfaltic superficial pe costurile sale. În primăvară, când condițiile meteo permit, lucrările vor fi reluate, covorul asfaltic superficial se va înlocui cu stratul de asfalt final-definitiv”, spune primarul.

El anunță, totodată, că lucrările de asfaltare nu au fost plătite și nici nu vor fi plătite decât după finalizare.

În schimb, pentru a putea implementa proiectul de înființare a rețelei de gaze naturale, primăria Frecăței a dat în judecată Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației deoarece a oprit finanțarea programelor de alimentare cu gaze.

Încă din anul 2019, primăria Frecăței a demarat o acțiune de informare și de strângere a unor angajamente ferme din partea consumatorilor finali pentru racordarea locuințelor la această rețea. Astfel de angajamente sunt necesare în vederea obținerii unui punctaj mai mare a proiectului depus spre finanțare.

„Înființare distribuție gaze naturale în comuna Frecăței, Județul Tulcea”, un proiect inițiat de primarul Marian Naiman a fost depus în cadrul Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, submăsura 8.2: „Creşterea gradului de interconectare a Sistemului Naţional de Transport a gazelor naturale cu alte state vecine”.

Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 ar fi trebuit să răspundă provocărilor de dezvoltare identificate la nivel național în ceea ce priveşte infrastructura şi resursele. POIM beneficiază de o alocare financiară de cca. 10,84 mld. euro din care 6,93 mld. euro Fond de Coeziune şi 2,28 mld. euro Fond European de Dezvoltare Regională, la care se adaugă o cofinanţare totală de cca. 1,63 mld. euro.

Primăria Frecăței caută și alte surse de finanțare a acestui proiect deosebit de important pentru dezvoltarea comunității.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top