Fără categorie

VoceaPacientului.ro – un nou tip de portal de comunicare pacient-medic este acum in domeniul public. Vineri 11 noiembrie este data lansarii oficiale

Perioada in care medicina era ceva de tip ‘paternal’ incepe sa ia sfarsit. E perioada in care pacientii devin mai selectivi, compara mai mult ofertele de servicii medicale existente si doresc sa participe la modelarea sistemului sanitar. VoceaPacientului.ro este un nou tip de portal de comunicare online pacient-medic, ce nu doar permite pacientilor sa-si exprime parerile specifice in legatura cu necesitatea de a imbunatati calitatea tratamentului oferit afectiunii de care sufera, ci si sa primeasca un raspuns la relatarea lor. Incepand de vineri 28 octombrie VoceaPacientului.ro este in domeniul public.

image

Acum 80 de ani vizitele medicilor la domiciliu reprezentau cam 40% din timpul de interactiune medic-pacient. Azi reprezinta sub 1%. O interactiune medicul generalist dureaza acum in medie 10-15 minute. Perioada in care medicina era ceva de tip ‘paternal’ incepe sa ia sfarsit. Intram in perioada ‘medicinii participative’. E perioada in care num…

Perioada in care medicina era ceva de tip ‘paternal’ incepe sa ia sfarsit. E perioada in care pacientii devin mai selectivi, compara mai mult ofertele de servicii medicale existente si doresc sa participe la modelarea sistemului sanitar. VoceaPacientului.ro este un nou tip de portal de comunicare online pacient-medic, ce nu doar permite pacientilor sa-si exprime parerile specifice in legatura cu necesitatea de a imbunatati calitatea tratamentului oferit afectiunii de care sufera, ci si sa primeasca un raspuns la relatarea lor. Incepand de vineri 28 octombrie VoceaPacientului.ro este in domeniul public.

image

Acum 80 de ani vizitele medicilor la domiciliu reprezentau cam 40% din timpul de interactiune medic-pacient. Azi reprezinta sub 1%. O interactiune medicul generalist dureaza acum in medie 10-15 minute. Perioada in care medicina era ceva de tip ‘paternal’ incepe sa ia sfarsit. Intram in perioada ‘medicinii participative’. E perioada in care numarul pacientilor ce cauta informatia medicala pe internet sau in alte surse de informare depaseste numarul pacientilor ce consulta un medic pentru asta. E perioada in care pacientii devin mai selectivi, compara mai mult ofertele de servicii medicale existente si doresc sa participe la modelarea sistemului sanitar. VoceaPacientului.ro vine in sprijinul acestei nevoi si este incepand de vineri 28 octombrie in domeniul public.

VoceaPacientului.ro este un nou tip de portal de comunicare online pacient-medic, ce nu doar permite pacientilor sa-si exprime parerile specifice in legatura cu necesitatea de a imbunatati calitatea tratamentului oferit afectiunii de care sufera, ci si sa primeasca un raspuns la relatarea lor. Spre deosebire de alte site-uri medicale similare, in cazul sugestiilor primite in cadrul VoceaPacientului.ro se urmareste ca prim pas facilitarea primirii unui raspuns la sesizarea facuta de pacient si mai apoi schimbarea in bine in cazul in care este nevoie.

VoceaPacientului.ro mai permite pacientilor sa posteze pe propria pagina de blog VP proiecte demarate cu scopul de a face mai usoara viata lor si a colegilor de suferinta. Empatia a fost si ramane un factor benefic in drumul catre vindecare si de aceea VoceaPacientului incurajeaza discutiile despre evolutia bolii, despre aspectele ce amelioreaza sau inrautatesc suferinta.

In acest sens prima campanie VoceaPacientului.ro poarta numele “ Invingator in lupta cu boala” si stimuleaza postarea pe site a cazurilor fericite in care pacientul impreuna cu profesionisti in domeniul medical au reusit sa infranga diverse afectiuni. VoceaPacientului.ro nu se concentreaza doar asupra aspectelor ce necesita imbunatatiri ci mai permite pacientilor si sa-si exprime multumirile pentru serviciile medicale de calitate. In urma aprecierilor primite este stabilit un clasament al celor mai apreciati 100 medici. Consideram ca in Romania exista multi oameni de suflet, adevarati profesionisti in domeniul medical iar exemplul acestora trebuie facut cunoscut mai bine decat pana acum. Vom recompensa una dintre aceste postari cu 2 bilete la concertul Gala Craciun Vienez, 22 decembrie, detalii la www.vreaubilet.ro.

Proiectul VoceaPacientului.ro mai are atasata o publicatia medicala TratamentNou ce urmeaza sa se distribuie gratuit, initial in zona Bucuresti (poti sa vezi in attachement copertile primului numar). Daca iti plac functiile portalului VP si doresti sa sprijini acest demers, aboneaza-te la varianta online TratamentNou sau doar creaza-ti un cont de Acces grup VP. E simplu, este nevoie doar sa ne confirmi e-mailului tau.

Contul grup VP iti permite sa ai acces la sondajele si chestionarele din rubricile e-pacient si e-promo. Poti sa beneficiezi astfel de premii sau discount-uri. De exemplu pentru 2011 sondajele VP te pot aduce in posesia altor premii, constand in pachete a cate 2 bilete la concertul mentionat mai sus. Vor avea loc 2 trageri la sorti, vineri 11 noiembrie la lansarea oficiala a site-ului si vineri 16 decembrie.

In cazul in care esti jurnalist si doresti sa participi la lansarea oficiala VoceaPacientului.ro (11 noiembrie) te rugam sa ne contactezi pe adresa [email protected]

Site-ul VoceaPacientului (VP) este este un site independent, proprietate a companiei ButtonUP SRL-D (al carei principal domeniu de activitate este Publicitatea – cod CAEN 731). Finantarea site-ului se realizeaza prin intermediul publicitatii achizitionate in cadrul site-ului sau al publicatiei gratuite TratamentNou si prin donatiile dumneavoastra. Utilizarea site-ului www.voceapacientului.ro implica acceptul dumneavoastra prealabil si absolut al termenilor si conditiilor de pe site care indeplinesc rolul unor termeni contractuali. Orice continut medical al site-ului are rol informativ si nu se substituie consultului medical.

Wings Management este o compania de consultanta si pregatire profesionala.Oferim analize obiective si utilizam metode inovatoare pentru a obtine cele mai potrivite solutii. www.winmanagement.ro. Compania Wings sustine pro bono proiectul VoceaPacientului.ro.

Nume: Rares Ignat
Companie: Wings Management
E-mail: [email protected]
Website: www.winmanagement.ro

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top