Opinii

Viscolul a făcut prăpăd în comuna tulceană Greci

Primarul, de pe patul de spital, ţinea legătura prin telefon cu viceprimarul

Viscolul şi zăpada, care au paralizat România în ultima vreme, au făcut ravagii în comuna tulceană Greci. Dezastrul lăsat în urmă a fost mediatizat imediat de primarul localităţii, Niculai Caraua. De pe patul de spital, acesta a contactat jurnaliştii DEZVĂLUIRI pentru a face publică situaţia critică în care se aflau localnicii comunei pe care primarul o administrează de aproape două decenii. Jurnaliştii au luat legătura cu viceprimarul Nicolae Mocanu, mâna dreaptă a primarului Caraua. Deşi fac parte din partide rivale (viceprimarul – PDL, primarul – PSD), aceştia nu s-au lăsat niciodată conduşi de politica partidelor din care fac parte, ci au colaborat perfect în administrarea şi dezvoltarea localităţii.

Un articol de Andreea PAVEL

Dovadă stau activitatea şi munca realizată de viceprimarul localităţii, în lipsa primarului (care, din motive medicale, a lipsit din comună o perioadă), dar în legătură telefonică permanentă cu acesta. Contactat telefonic, viceprimarul localităţii, Nicolae Mocanu, ne-a declarat: „În urma viscolului (cantitatea de zăpadă nu a fost mare, dar vântul a fost deosebit de puternic) din perioada 06-07.02.2012, au avut de suferit acoperişurile a 34 locuinţe, şcoala Frumuşica şi biserica Sfântul Haralambie. Nu vă mai spun de anexe gospodareşti pe care nu le-am mai contorizat. La prima estimare este vorba de pagube de aproximativ 50.000 lei. În urma discuţiei cu domnul prefect, care a venit în comună la solicitarea noastră, avem promisiunea că se va încerca accesarea unor fonduri de la Guvern pentru ajutorarea familiilor. La această oră principala problemă este lipsa lemnelor de încălzit, pentru că nu se mai găsesc nici măcar de cumpărat. După o estimare făcută în Comitetul pentru situaţii de urgenţă, s-au identificat familiile cu probleme majore cărora li s-au transportat la domiciliu lemne de plop (am tăiat din plopii de pe drumul judeţean plopi cu ramuri uscate care pe timpul furtunii puneau circulaţia auto în pericol). S-au identificat bătrânii singuri şi fără ajutor care vor fi verificaţi în ceea ce priveşte starea de sănătate, aprovizionarea cu apă, lemne, alimente. La nivel de primărie este instituit serviciul de permanenţă 24 de ore din 24. De asemenea,  avem echipe de câte trei bărbaţi care vor inteveni la famiile afectate în caz de înzăpezire. Pentru drumuri avem pregătită motorină pentru deszăpezire – pentru autogreder şi încărcător frontal. Din păcate, de toate acestea m-am ocupat singur, deoarece domnul primar este internat în spital. Îi dorim, pe această cale, multă sănătate”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top