Actualitate

VIDEO/Lipovenii din Sarichioi și Jurilovca au serbat Ziua Iertării

Comunitățile rușilor lipoveni din Sarichioi și Jurilovca au marcat ziua de Lăsata Secului (14 martie), printr-un eveniment cu muzică și dans tradiționale, la cetatea Enisala.

Evenimentul, care a fost organizat la inițiativa Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, face parte dintr-un demers mai amplu de promovare a tradițiilor unice ale rușilor lipoveni și a locurilor minunate din jurul Lacului Razelm.

Ansamblurile „Landâș” din Sarichioi și „Juraveli” din Jurilovca au cântat și au jucat, alternativ, pe cele mai frumoase cântece din repertoriul lor.

Din câteva sute de ani, rușii-lipoveni din România, sărbătoresc „Maslenița”, sau săptămâna laptelui și a brânzei, care marchează în calendarul popular granița între iarnă și primăvară precum și începerea Postului Mare.
Ultima zi a Masleniței este numită și Ziua Iertării, pentru că atunci se cere răscumpărarea păcatelor înainte de intrarea în post, oamenii cerându-și iertare reciproc.

La eveniment au participat președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, primarul comunei Sarichioi, Vitali Finoghen și primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top