Actualitate

VIDEO: Comuna Crucea va avea un Centru Medical Integrat. Primar: „Este unul dintre proiectele mele de suflet”

Primarul comunei Crucea, județul Constanța, Iulian Tudorache, a vorbit pentru „Dezvăluiri” de proiectul său „de suflet” care vine în sprijinul tuturor categoriilor de locuitori: Centrul Medical Integrat.

„Unul dintre proiectele mele de suflet, pentru care m-am luptat de la începutul mandatului, acela de înființare a unui Centru Medical Integrat se află pe ultima sută de metri”, explică edilul.

Proiectul a plecat de la ideea de a transforma Centrul de Informare Turistică, ce nu avea o funcționalitate foarte bine definită și nu era foarte aplicat pe ceea ce comuna Crucea oferă, într-un centru medical și de servicii sociale. Asta nu înseamnă, asigură iulian Tudorache, că administrația locală nu se va preocupa în continuare de promovarea turistică a comunei Crucea. În acest sens, chiar are în derulare un proiect finanțat prin PNRR de realizare a unei piste de biciclete care să lege centrul localității de mânăstirea Izvorul tămăduirii.

Revenind la Centrul Medical, primarul spune că acesta va prinde viață prin recompartimentarea spațiilor actuale. Totul se va face cu fonduri pe care primăria le-a obținut prin PNRR – Planul național de Redresare și Reziliență.

„Clădirea de acum (Centrul de Informare Turistică n.red.) are două spații de birouri, o toaletă, un oficiu la etaj și o sală mare. Este nefuncțională de aproximativ doi ani de când s-a terminat perioada de cinci ani de implementare a proiectului finanțat cu fonduri europene. Tot de atunci nu mai are personal de deservire. După recompartimentare se vor face două cabinete pentru consultații medicale, un cabinet de consiliere socială, un cabinet de consiliere școlară, birou personal, spații de depozitare și grupuri sociale”, explică Iulian Tudorache.

Acesta speră ca proiectul să fie de bun augur și este sigur că vine în întâmpinarea nevoilor locuitorilor comunei Crucea. „Dorim să venim în sprijinul cetățenilor, a copiilor, mamelor, bătrânilor, a celor care erau nevoiți să se interneze la spitalele din Hârșova sau Constanța pentru efectuarea unui simplu tratament injectabil”.

Până când totul va fi gata, Primăria Crucea a obținut avizul Direcției de Sănătate Publică pentru angajarea unui asistent medical. Este un prim pas deoarece primarul vrea ca pe viitor să mai fie angajate și alte cadre medicale astfel încât centrul să se transforme într-unul de permanență sau cel puțin într-unul care să fie funcțional 12 ore/zi.

A primit avizul DSP pentru personalul angajat – un asistent medical să acopere o necesitate a comunei.

„Acest centru va fi completat de alte cinci centre zonale, câte unul în fiecare sat al comunei, astfel încât asistentul medical va ajunge în fiecare localitate o dată pe săptămână și să intermedieze pentru bătrâni și bolnavii cronici legătura cu medicul de familie, să ajute la eliberarea rețetelor, achiziționarea medicamentelor”, dă asigurări Iulian Tudorache, primarul comunei Crucea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top