Actualitate

VIDEO: Bustul profesorului Hristache Grozea, dezvelit la Adamclisi, cu prilejul reuniunii absolvenților

Comuna Adamclisi a fost recent gazda a două evenimente speciale: Reuniunea primelor generații de absolvenți ai liceului din localitate, precum și dezvelirea bustului lui Hristache Grozea – fondatorul învățământului liceal în localitate și director al liceului din Adamclisi.
„Elevii vor vedea la intrarea în școală un mare creator de oameni adevărați” a declarat viceprimarul Dumitru Ion, referindu-se la bustul recent inaugurat. Realizat din bronz, acesta a costat 33.000 de lei, din care 28.000 au fost asigurați din contribuțiile foștilor absolvenți ai liceului, iar restul din contribuția bugetului local.
După dezvelirea bustului, participanții la eveniment au fost găzduiți de Casa de Cultură din Adamclisi – care poartă numele profesorului Hristache Grozea. Aici s-a păstrat un moment de reculegere în memoria profesori ai liceului plecați între timp la cele veșnice și s-au rememorat viața și activitatea lui Hristache Grozea.
Totodată, viceprimarul Dumitru Ion a trecut în revistă proiectele culturale din agenda comunei și proiectele menite să repună Adamclisi la locul bine meritat, pe harta destinațiilor istorice și culturale de marcă. „Avem obiective istorice unice în țara aceasta. Iar dumneavoastră trebuie să fiți mândri că ați învățat la acest liceu și să fiți mândri că aparțineți acestui loc!” le-a transmis la final viceprimarul Dumitru Ion foștilor elevi ai liceului din localitate prezenți la reuniune.
La eveniment au participat și au luat cuvântul, alături de viceprimarul Dumitru Ion, și preotul paroh Corleancă Ștefan, General (R) Gheorghe Florea (fost șef al IPJ Constanța și absolvent al liceului din Adamclisi) și Adriana Grozea (fostă elevă a liceului Adamclisi și fiică a profesorului Hristache Grozea).

Un articol de Răzvan PETRE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top