Actualitate

VIDEO – A fost inaugurat sediul Serviciului Public de Evidență a Persoanelor și Stare Civilă de la Adamclisi

Acest nou serviciu din Adamclisi a fost inaugurat pe 27 aprilie și va deservi întreaga comună. Astfel locuitorii vor fi scutiți de un drum de 50 de kilometri pentru preschimbarea documentelor de identitate.

La eveniment au fost prezenți: primarul Ion Dumitru, directorul general al DGEP, Cătălin Aurel Giulescu, prefectul Silviu Coșa, deputații Bogdan Huțucă și Marian Crușoveanu, senatorul Septimiu Bourceanu și directorul executiv al DGEP Constanța, Ion Constantin.

Spațiul în care va funcționa acest serviciu este pus la dispoziție de Primăria Adamclisi, într-un apartament de la parterul unui bloc, care a fost amenajat pentru această nouă funcționalitate.

Primarul Ion Dumitru spune că deschiderea noului serviciu este o mare realizare pentru cetățenii acestei comune, care vor fi scutiți de un drum de 50 de kilometri până în localitatea Băneasa.

„În trecut, mergeau 50 de kilometri pentru a-și face un buletin. Acum, în 5 minute vor rezolva această problemă. Pe linia digitalizării, începând cu toamna acestui an, vom emite de aici cărți electronice de identitate. În acest serviciu vor funcționa 3 persoane, două pentru evidența persoanelor și una pentru stare civilă. Menționez că deocamdată este doar pentru localitatea Adamclisi, urmând să-și lărgească aria și la localitățile limitrofe.

Mulțumesc mult de tot participanților: domnului prefect, domnului director general de la Evidența Persoanelor de la București, domnului Constantin, director de la Constanța, domnului Președinte al Comisiei de Buget – Finanțe din Camera Deputaților, Bogdan Huțucă, domnului senator, domnilor primari. E o mare realizare, vor urma și altele. În momentul în care le vom duce la îndeplinire le vom comunica și le vom populariza. Suntem în sprijinul cetățenilor și pentru asta trebuie să dezvoltăm toate serviciile care îi pot ajuta în activitatea lor”, a transmis primarul Ion Dumitru.

„Vă felicit! E o zi frumoasă, o zi tipic dobrogeană cu mult soare și mult vânt. O zi foarte bună și pentru locuitorii comunei, întrucât de astăzi ei vor putea beneficia de servicii mai aproape de domiciliul lor. Încă un plus care apare în viața locuitorilor. Îi felicit pe toți cei care au contribuit la acest proiect, vă felicit, domnule primar! Felicitări tuturor, mult succes în continuare!”, a spus prefectul județului Constanța, Silviu Coșa

„Felicitări domnule primar, felicitări comunității! Mă bucur să am un nou serviciu public comunitar deschis la nivel național. Astăzi sunt funcționale 604, ne îndreptăm către cifra de 650 până la sfârșitul anului. Este un moment important pentru comunitate. Fără să pot să asum ceva concret, ne pregătim pentru cartea electronică de identitate în Adamclisi în decembrie, pe o estimare de zilele acestea. Și, cu siguranță, servicii digitale. Începând cu luna decembrie vom avea și starea civilă digitalizată astfel încât să beneficiem toți de servicii digitale de la distanță. Se discută și de înmatriculare la distanță. Și de alte servicii legate de interacțiunea cetățeanului cu administrația publică. Este un moment important pentru comunitate. Mult succes în viitor!”, a transmis directorul general al DGEP, Cătălin Aurel Giulescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top