Actualitate

Vernisaj: „Tezaur – Episcopia Tulcii“, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni și administratorul județului Tulcea, Dumitru Mergeani, au participat, astăzi, la vernisajul expoziției „Tezaur – Episcopia Tulcii“, ce poate fi admirată la Muzeul de Istorie și Arheologie din municipiul Tulcea.

Expoziția obiectelor de cult de argint de mare valoare culturală și istorică aduce, la Tulcea, un remarcabil fond de obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, dar şi pentru aria culturală şi confesională a Dobrogei de Nord.

În urmă cu șase ani, în cursul anului 2016, printr-un parteneriat între Episcopia Tulcii şi Muzeul Naţional Brukenthal, obiectele din expoziţie au fost curăţate la renumitul Laborator de restaurare din cadrul muzeului sibian.

În total, 64 de obiecte de mare valoare culturală și istorică sunt prezentate în cadrul expoziției ce poate fi admirată la Muzeul de Istorie.

„Ne bucurăm că această expoziție este acum aici acasă, pentru că aici este locul ei, la Tulcea. Transmit felicitări Preasfinției Sale pentru tot ce a făcut ca această expoziție să devină realitate, dar și tuturor celor care au avut un aport în realizarea acestei expoziții. Astăzi avem în fața noastră 64 de obiecte, dar sunt convins că este doar începutul unei expoziții care se va multiplica, se va mări și va deveni din ce în ce mai interesantă pentru public“, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

„Vreau să vă mulțumesc, Preasfinția Voastră, pentru rolul educativ pe care vi l-ați asumat dumneavoastră personal, dar și prin intermediul Episcopiei Tulcii. Țin să vă reamintesc faptul că timp de sute de ani, biserica a avut un rol esențial în ceea ce privește sistemul de educație, ei, reprezentanții bisericii, au fost cei care i-au învățat pe oameni să scrie, să citească, să se comporte în societate“, a transmis administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top