Fără categorie

Vă prezentăm finaliștii!

Vă prezentăm finaliștii!
Vă prezentăm finaliștii! Parlamentul European a anunțat marți care sunt cei trei finaliști pentru ediția de anul acesta a Premiului LUX. Vor intra în competiția pentru marele premiu filmele: „Attenberg” de Athina Rachel Tsangari (Grecia), „Les neiges du Kilimandjaro” de Robert Guédiguian (Franța) și „Play” (coproducție Suedia, Franța, Danemarca). Câștigătorul va fi anunțat pe 16 noiembrie.

Sursa : © Parlamentul European

Parlamentul European a anunțat marți care sunt cei trei finaliști pentru ediția de anul acesta a Premiului LUX. Vor intra în competiția pentru marele premiu filmele: „Attenberg” de Athina Rachel Tsangari (Grecia), „Les neiges du Kilimandjaro” de Robert Guédiguian (Franța) și „Play” (coproducție Suedia, Franța, Danemarca). Câștigătorul va fi anunțat pe 16 noiembrie.

Finaliștii au fost anunțați în timpul Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Cele trei filme vor rula în timpul festivalului, de pe 31 august până pe 9 septembrie.

Să privim mai îndeaproape poveștile care au ajuns până în această fază a selecției.  „Attenberg” ne arată viața Marinei, o tânără în vârstă de 23 de ani care trăiește într-un oraș la malul mării împreună cu tatăl ei arhitect. Ea observă trăsăturile umane de la distanță și se implică în provocările venite din partea celor apropiați.

„Les neiges du Kilimandjaro” urmărește viața lui Michel și pe cea a iubitei sale. Fericirea lor este spulberată atunci când doi bărbați înarmați îi atacă și le fură banii pregătiți pentru o excursie în Kilimandjaro. Filmul urmărește impactul pe care îl au descoperirile pe care aceștia le fac în legătură cu atacatorii.

În „Play”, Ruben Östlund explorează retorica găștilor și implicațiile pe care le au cazurile reale de intimidare din Gothenburg, Suedia.

Eurodeputații vor avea șansa să vizioneze aceste filme în luna octombrie și la începutul lunii noiembrie. După această perioadă ei vor vota câștigătorul, care va fi anunțat pe 16 noiembrie. Premiul LUX va fin înmânat câștigătorului în cadrul unei ceremonii la Strasbourg.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top