Ştiri

Un „USL de familie” a încercat impunerea viceprimarului la Peştera

La şedinţa de constituire a Consiliul Local Peştera au fost formulate două propuneri pentru funcţia de viceprimar. Partidul M10 (7 consilieri) l-a propus pe Tudorel Grosu, iar grupul PNL(4 consilieri) – PSD (2 consilieri) pe Mircea Moise (liberal). Iniţial, această propunere a fost formulată de către PSD, dar cum acest partid avea doar 2 consilieri, iar legea impune pentru o astfel de propunere un minim de 3 reprezentanţi, a fost nevoie ca PNL şi PSD să creeze un grup, pentru a-l susţine pe Moise.

Interesant este faptul că PNL-istul Mircea Moise a fost propus de către PSD-ista Ana Moise, nimeni alta decât fiica lui! Altfel spus, la Peştera funcţionează un fel de USL de familie, în care tatăl din PNL şi fiica din PSD au făcut o alianţă împreună cu ceilalţi consilieri ai celor două partide.

După numărarea voturilor, Tudorel Grosu a fost validat în funcţia de viceprimar cu 8 voturi pentru, în timp ce Mircea Moise a strâns doar 5. Noul primar al comunei Peştera, Marius Petre, consideră că a fost o alegere bună, căci Tudorel Grosu are experienţă în această funcţie, pe care a deţinut-o şi în timpul fostului primar Valentin Vrabie. Totodată, Marius Petre a transmis consilierilor că îşi doreşte ca aceştia să se „dezbrace” de haina politică atunci când trebuie să voteze proiecte în interesul cetăţeanului, proiecte viabile.

George Dragomir nu vede problema!

Alianţa conjuncturală PSD-PNL de la Peştera readuce în discuţie declaraţiile preşedintelui liberal George Dragomir, care a dat asigurări că partidul pe care îl conduce nu va face alianţe cu PSD nicăieri în judeţul Constanţa.
Contactat telefonic, Dragomir a declarat pentru ziarul Dezvăluiri că nu cunoaşte situaţia de la Peştera, dar că nu ar fi vorba de o alianţă, în condiţiile în care propunerea PNL (Mircea Moise) nu a trecut de votul consilierilor: „Nu cred că se pune problema unei asemănări cu situaţia de la Hârşova, acolo unde reprezentanţii PNL au făcut discuţii înainte de vot cu consilierii PSD. La Peştera nu avem informaţii că s-ar fi întâmplat aşa ceva. Pe de altă parte, votul este secret şi nu cred că se pune problema încălcării regulilor partidului”.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top