Actualitate

Un primar acordă un AJUTOR de 4000 lei pentru TERMOFICAREA LOCUINȚEI!

Primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, vrea să acorde un ajutor financiar persoanelor vulnerabile, pentru achiziţionarea unei centrale termice. Ideea edilului are la bază preţurile crescute la energie, precum şi situaţia critică în care se află regia de distribuţie termică a oraşului.

Având în vedere situația prezentată de SC Termica Distribuție Năvodari privind numărul de abonați branșați la serviciul centralizat de termoficare (apă caldă și căldură), a datoriilor acumulate de către populație, precum și înștiințarea Rompetrol Energy de a majora prețul gigacaloriei de la 100 lei la 837 lei, fără TVA, mă văd nevoit să iau măsuri pentru a proteja cetățenii vulnerabili ai orașului”, a transmis Chelaru.

În prezent, Termica mai are doar 1.000 de abonați, iar datoriile acestora ajung la peste 1,5 milioane lei, în condițiile în care gigacaloria costa 100 lei. La un preț de 1.138 lei (producere și transport), cât ar costa gigacaloria din această toamnă, probabil că sistemul de termoficare își va înceta activitatea, consideră primarul orașului Năvodari.

Programul „Cald în casa ta”

Programul inițiat de Florin Chelaru poartă numele „Cald în casa ta”, și are ca scop ajutorarea famiile nevoiașe, branșate în prezent la Termica. Cu banii primiți de la primărie, aceștia pot să își monteze alte surse de încălzire și apă caldă în locuințe.

Familiile care au venit minim pe cap de locuitor de 1.386 lei net sau 2.053 lei pentru persoanele singure, vor putea primi, o singură dată, un ajutor financiar de 4.000 lei pentru a-și putea achiziționa o centrală termică (gaz sau curent), calorifere, calorifere electrice, boilere sau orice alt echipament sau serviciu necesar branșării și termoficării locuinței.

“Regulamentul acestui program se află în dezbatere publică, poate fi consultat pe site-ul Primăriei Năvodari, iar orice sugestie sau propunere din partea dvs este bine-venită. Proiectul va intra spre aprobare în Consiliul Local la finalul acestei luni.

Știu că suma propusă nu acoperă total cheltuielile pentru branșare și termoficare, dar este un ajutor ce nu poate fi neglijat și sunt convins că va fi util”, a adăugat primarul Chelaru.

Regulamentul poate fi consultat aici https://bit.ly/3NEvl77

Sursa foto: Facebook.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top