Actualitate

Tulcea – Proiectul Cupa Internațională Delta Dunării  la înot sportiv, la final

Sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea a găzduit joi, 11 august, conferința de închidere a proiectului Cupa Internațională Delta Dunării la înot sportiv, ediția a IV-a, proiect implementat de Asociația Natantibus și finanțat de Consiliul Județean Tulcea.

Alături de vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni și de Președintele Clubului Natantibus, Sorin Dan Balan, au fost prezenți la conferința de închidere și trei tineri sportivi, medaliați cu aur la Cupa Internațională Delta Dunării, competiție ce a avut loc la Tulcea, în perioada 18 -19 iulie.

„Este genul de proiect pe care ni-l dorim la finanțare. Competiții de acest nivel vom finanța de fiecare dată când avem ocazia pentru că înotul este sportul total. Solicită toate grupele de mușchi și contribuie decisiv la sănătatea tinerilor. Nu pot decât să-i încurajez pe copii să facă sport în primul rând pentru ei. Importante nu sunt medaliile, important este drumul parcurs până acolo. Și dacă reușești să ajungi la un campionat mondial sau la olimpiadă și-ți cântă imnul național, cred că este o senzație de nedescris. Aveți tot timpul ușa deschisă și sper să avem ocazia să fim alături de dumneavoastră în drumul spre performanță”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

„Reușita acțiunii a fost una deplină, la concurs participând 170 de sportivi de la 11 cluburi din Tulcea, Galați, Pitești, Iași, Medgidia, Constanța, Tuzla și un club din Republica  Moldova. Sportivii clubului nostru au obținut 42 de medalii din care 11 de  aur, 16 de argint și 15 de bronz. S-au evidențiat sportivii: Romaniuc Vladimir, Craciun Alis, Mihalceanu Vladimir, Anton Crina, Timofan Rareș, Porfir Vlad, Danilov Cătălin, Stancu Sofia.

Vladimir Romaniuc este elev la Liceul Teoretic Grigore Moisil, și spune că în momentul acesta sportul este prioritatea sa principală, fără a neglija însă școala.

Alexandru Crăciun George este student și a absolvit Colegiul Dobrogean Spiru Haret. Se pregătește, alături de colegul său pentru proba de 5.000 m la Campionatul Național de înot în ape libere.

Călin Panait Valentin a absolvit recent clasa a VIII-a și este înscris la Liceul Teoretic Grigore Moisil. Pe lângă înot, una dintre pasiunile sale este ciclismul.

Clubul Natantibus înregistrează un aflux de tineri care vor să practice acest sport, inspirați de performanțele extraordinare înregistrate în ultima perioadă la nivel mondial de David Popovici.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top