Actualitate

Tulcea – Navrom Delta, două decenii de activitate în transportul naval de pasageri

Vineri, 24 mai 2019, președintele Consiliului Județean Tulcea, HoriaTeodorescu, administratorul public al județului, Vasile Strat și vicepreședintelePetre Badea au participat la evenimentul festiv care a marcat împlinirea a 20 de ani de activitate a Navrom Delta S.A. Tulcea în transportul naval de pasageri.

Cu acest prilej, conducerea societății prin președintele Consiliului de Administrație, Victor Iancu a prezentat istoricul celor două decenii de existență a Navrom Delta. La eveniment au mai participat fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Hrițcu, primarul Constantin Hogea și directorul Navrom Delta, Nicolae Chichi.

„Foarte frumoasă prezentarea domnului Iancu privind cei 20 de ani de activitate, fiind de remarcat greutățile prin care s-a trecut. Un alt aspect care trebuie subliniat în prezentare este cel legat de faptul că Navrom Delta este sângele care transportă celulele și vitaminele, adică oamenii și hrana și celelalte mărfuri necesare oamenilor din Delta Dunării. Așa este: ar fi fost practic imposibilă viața în deltă, dacă acum 20 de ani nu erau oamenii care și-au dat mâna pentru a înființa această societate. Atât pentru Navrom Delta cât și pentru instituțiile județului există un obiectiv comun, respectiv asigurarea conectivității. Podul peste Dunăre, Portul Tulcea, Portul Sulina și alte asemenea proiecte sunt într-o fază avansată de implementare, aspecte ce păreau imposibile nu cu mult timp în urmă. Ne zbatem să creăm, pe proiecte europene, acea flotă Navrom Delta mai flexibilă, în ceea ce privește dimensionarea unor nave, care să permită un flux mai rapid al pasagerilor către și dinspre Delta Dunării. Sunt lucruri care nu ar fi fost posibile fără istoria facută de acești oameni în 20 de ani, domnul Iancu fiind prima vioară în înființarea acestei structuri. Să vă dea Dumnezeu putere să continuați această activitate!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Societatea Navrom Delta a fost constituită în

anul 1999, ca urmare a inițiativei autorităților centrale și locale, CNFR Navrom Galați și a unor agenți economici, pentru a pune bazele unei activități stabile de transport pasageri, cu continuitate și care să răspundă dezideratelor și condițiilor specifice zonei Deltei Dunării. 

Din 1999 până în prezent, de serviciul public oferit de Navrom Delta au beneficiat peste 3,1 milioane de călători, fiind transportate peste 65.000 de tone  de mărfuri generale și bunuri de strictă necesitate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top