Actualitate

Tulcea – Concursul Național de Proiecte „Parteneriat în Educație – prezent și perspective“, la 20 ani de excelență

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat luni, 12 septembrie 2022, la Sulina, la festivitatea de premiere a celei de-a XX-a ediții a Concursului Național de Proiecte „Parteneriat în Educație – prezent și perspective“.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu instituția Consiliului Județean, s-a desfășurat în perioada 10-13 septembrie și a reunit participarea reprezentanților consiliilor județene ale elevilor din mai multe județe ale țării, însoțiți de cadre didactice coordonatoare, precum și a conducerii Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, reprezentanților Palatului Copiilor și ai autorităților locale.

Elevii din toată țara s-au întrecut în expunerea de proiecte la un nivel apropiat de excelență, fructificând din plin opțiunile de prezentare a propriilor inițiative pe cele cele patru secțiuni puse la dispoziție în cadrul concursului: Interculturalitate, Cetățenie democratică, Sănătate (sănătatea mediului și sănătate personală) și Voluntariat.

„În primul rând, vreau să salut inițiativa de organizare a acestui eveniment, unul inspirat și extrem de binevenit pentru județul nostru, în general, și pentru viitorul copiilor noștri, în special.

Să nu uităm că generațiile actuale sunt nu neapărat mai talentate sau mai inteligente decât eram noi la vârsta lor. Copiii zilei de azi au însă la dispoziție informația, care este neprețuită în orice domeniu, la care se adaugă tehnologia, pe zi ce trece mai avansată. Tinerii noștri pornesc, deci, cu două atuuri extraordinare care netezesc, fără doar și poate, drumul progresului și al excelenței. Deloc întâmplător este astfel faptul că România are în continuare cele mai bune rezultate la competițiile și olimpiadele internaționale pe diverse discipline, realizări care ne fac să fim mândri și să ținem capul sus chiar și în momente când nu este totul roz în țara noastră.

De aceea, noi, în calitate de părinți și cadre didactice, avem datoria să îngrijim și să ocrotim această pepinieră de talente, căci ea reprezintă viitorul acestei țări și, totodată, cartea ei de vizită peste hotare.

Închei prin a felicita toți elevii prezenți în acest concurs, indiferent de rezultatele pe care le-au obținut, precum și organizatorii, care, îmbinând armonios farmecul unic al orașului Sulina cu cei nouăsprezece ani de existență a acestui concurs național, au reușit să organizeze un eveniment special, în cadrul căruia tineri și îndrumători din întreaga țară s-au bucurat, timp de trei zile, de apreciere pentru munca depusă, de frumusețea inegalabilă a Deltei Dunării, per ansamblu de o experiență de neuitat pe tărâmul de vis dintre Dunăre și mare”, a transmis  vicepreședintele Mihai Huleni cu acest prilej.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top