Actualitate

Tulcea – Ceremonial militar și religios dedicat Zilei Independenței de Stat a României

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, au participat miercuri 10 mai 2023, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Independenței de Stat a României, organizat de Instituția Prefectului – Județul Tulcea împreună cu Garnizoana Tulcea, la Monumentul Independenței.

La evenimentul la care au mai fost prezenți prefectul Alexandru Dan Munteanu și administratorul public al municipiului, Nicolae Bibu, a fost oficiat un serviciu religios de către Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii și au fost depuse coroane de flori.

„Hristos a înviat și la La mulți ani de Ziua Independenței! Vreau să vorbesc un pic despre simbolistică. Este clar că 10 Mai nu putea exista fără toate datele din urmă, fără 1859, fără 1848, fără 1821, fără Mihai Viteazu, fără 1600. Toate acestea înseamnă că românii și-au dorit două lucruri: independență și unitate. Nu se poate una fără cealaltă.

10 Mai reprezintă voința celor care au realizat această independență, aceste momente importante pentru România. Dar mai presus de orice, contează sacrificiul de care au dat dovadă înaintașii noștri și disponibilitatea lor de a-și da viața pentru a îndeplini aceste deziderate. Suntem un popor de 10 și sărbătorim pe data de 10 Mai acest lucru. Trei ani mai târziu, după Războiul de Independență, în 1881, când domnitorul Carol I a devenit rege, a primit coroana de oțel realizată dintr-un tun capturat în acest război. Astfel, au transformat armele în coroană.

Cu acest lucru rămânem: înaintașii noștri au fost dispuși să-și dea viața pentru ca noi, astăzi, să trăim mai bine și împreună. Să nu uităm că suntem acum, aici, pentru a-i pomeni. Dar nu numai azi, ci în veci, în fiecare zi, trebuie să ne amintim de cei care au fost bunii și străbunii noștri, care și-au dat viața pentru noi“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Mihai Huleni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top