Actualitate

Tulcea – Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!“, la o nouă ediție

Marți, 13 august 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat, alături de prefectul Lucian Furdui, la o nouă întâlnire din cadrul Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!“, organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Campania se află la cea de a treia ediție și se adresează românilor care vor să lucreze, să studieze în străinătate, dar și celor care vor să se întoarcă din țările în care au activat o anumită perioadă.

„În cadrul acestei campanii am avut mai multe întâlniri la Tulcea, care s-au dovedit foarte interesante și interactive, aceasta pentru că la întâlniri au participat și copii foarte interesați de fenomen. S-a vorbit atunci de acel El Dorado din străinătate, care îi privește pe cei care se gândesc că dacă vor pleca afară, vor reuși să-și împlinească visurile. Nu tot timpul se întâmplă acest lucru, au fost foarte multe cazuri în care ceea ce se promite la plecarea din țară nu seamănă deloc cu ceea ce se întâmplă în străinătate cu privire la locul de muncă visat.

Cu prilejul unei alte întâlniri am avut invitați la Tulcea reprezentanții Direcției de Asistență Socială din Suedia, care ne-au întrebat ce facem noi în privința românilor care merg în Suedia, în special pentru practicarea cerșetoriei, o problemă reală pentru nordici.

Cu acel prilej, le-am adus la cunoștință de această campanie și le-am înmânat pliantul cu acest proiect de informare, suedezii fiind foarte plăcut surprinși, ne-au solicitat informații în acest sens, considerând că poate fi implementat și în Suedia ca un model de bună practică.

Se încearcă stoparea acestei migrări, prin crearea unor condiții mai bune de muncă, aici în țară, în special în ceea ce privește medicii, profesorii. Noi, în Tulcea, ne lovim de problema lipsei forței de muncă, iar la cei mai mari angajatori din județ întâlnim vietnamezi, cehi, polonezi, bulgari, pentru că nu se mai găsește forță de muncă pe piața românească. Mare parte din aceasta a migrat în străinătate, chiar dacă, acum, în România, s-a reușit creșterea nivelului de salarizare.

Este bine ca informațiile acestea să ajungă și la nivelul primăriilor din județ, pentru că sunt sate întregi unde întâlnim numai femei, bătrâni și copii, bărbații apți de muncă fiind plecați în străinătate“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top