Opinii

Trei proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii în comuna Ciucurova au primit finanțare

Modernizarea infrastructurii drumurilor comunale din localitatea Ciucurova este una dintre prioritățile administrației locale ale comunei tulcene. În acest sens, în vara acestui an, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a aprobat finanțarea în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală – PNDL 2 cu 15.165.400 de lei a acestui proiect.
”Este necesar și oportun pentru comuna noastră, Ciucurova, să asigurăm creșterea gradului de accesibilitate a membrilor comunităților locale pe drumurile și străzile comunale, indiferent de perioadă (anotimp), timp (zi sau noapte) și condiții atmosferice (pe timp ploios sau senin), în vederea satisfacerii nevoilor personale și colective ale acestora”, explică oficialii primăriei necesitatea unui astfel de proiect.

Din cei 18,12 km de infrastructură stradală din localitate, 2 km sunt din DN22 A, iar alți 2 km din DN22 D. 4,20 km de drum și stradă comunală pietruită se află în stadiu avansat de degradare, iar 9,92 km de drum și stradă de pământ sunt foarte degradați.
”Drumurile și străzile care au fost pietruite sunt în stadiu foarte avansat de degradare, cu toate intervențiile din partea unității prin surse alocate din bugetul local de venituri pe anii precedenți, surse care nu au putut asigura realizarea unor lucrări de calitate din cauza resurselor financiare insuficiente (foarte mici, alocate în bugetul local) fiind executate doar lucrări de întreținere cu materiale locale de proastă calitate, rezultând drumuri de proastă calitate și care, influențate și de căderile mai importante de precipitații, au condus la degradarea permanentă a acestora”, mai spun reprezentații primăriei Ciucurova.
Datorită calității drumurilor de piatră și a celor de pământ, circulația membrilor comunității devine o luptă dusă până la extrem, în special în perioadele cu precipitații, conducând astfel la creșterea riscului de îmbolnăvire accentuată a cetățenilor comunei.
Și activitatea turistică pe raza Ciucurovei datorită calității scăzute a infrastructurii, reprezentată de aceste drumuri de piatră și pământ cu aspect dezolant determinând renunțarea din partea turiștilor la folosirea și pătrunderea în zonele dorite.
Totodată, prin Programul Național de Dezvoltare Locală se vor finanța și alte două proiecte de anvergură în comuna Ciucurova. Este vorba despre reabilitarea de drumuri comunale, o investiție de 10.564.961 de lei și de utilarea Școalii Gimnaziale din Ciucurova, pentru care s-au alocat 2.297.296 de lei.
Revenind la proiectul de reabilitarea a drumurilor comunale, reprezentanții primăriei consideră că ”proiectul este necesar și oportun comunei Ciucurova având în vedere că realizarea investiției va asigura un mediu civilizat, conform standardelor în vigoare, pentru locuitorii din comună și va menține în bune condiții mediul de dezvoltare locală. Proiectul se adresează întregii comunități și va contribui la încurajarea dezvoltării locale, la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru populația din zonă, conducând pe termen mai lung la stoparea fenomenului de depopulare din mediul rural”.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top