Politic

Transportul de persoane ar putea beneficia de TVA de 5%, la inițiativa Forței Dreptei

Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare a Camerei Deputaților a dat aviz pozitiv inițiativei legislative a parlamentarilor din formațiunea politică Forța Dreptei, privind reducerea TVA-ului de la 19% la 5% pentru transportul public de persoane.

“Creșterea de anul acesta a prețului la combustibil, în special la motorină, ne-a determinat să solicităm ridicarea presiunii puse pe umerii transportatorilor din România, iar aici includem și CFR. Reducerea TVA la transportul public de persoane ar asigura o stimulare a mobilității persoanelor și o scădere a cererii individuale de carburant.

În plus, această măsură este în concordanță cu Directiva 2006/112/CE a Consiliului European privind sistemul comun al taxei pe valoare adăugată. Forța Dreptei a inițiat acest proiect legislativ după o consultare cu Confederația patronală Concordia, care a susținut reducerea TVA-ului de la 19% la 5% pentru transportul de persoane”, a declarat deputatul Forța Dreptei de Constanța, Bogdan Bola.

“Camera Deputaților este camera decizională, iar votul colegilor mei ar putea ușura povara pusă pe transportatori după creșterea explozivă a prețurilor la carburanți și ar putea preveni o creștere semnificativă a prețurilor, fapt care ar afecta direct pe toți românii”, a mai spus Bola.

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top