Ştiri

Traian Băsescu a fost susţinut de trei primari PNL din Constanţa

Feelingul învingătorilor

Partidul Democrat-Liberal a fost încurajat în judeţul Constanţa atât de primăriile portocalii, cât şi de câţiva primari PNL. De menţionat este că şefii administraţiilor locale au declarat de la bun început, încă dinaintea începerii campaniei electorale, că în turul I îşi vor susţine candidatul liberal, după cum este şi normal, după care, dacă acesta nu va intra în turul II, îl vor susţine pe Băsescu. Aceiaşi primari s-au arătat dornici de o alianţă PD-L – PNL, în virtutea principiilor democratice şi nicidecum de o prietenie între liberali şi social-democraţi. Ioan Oprea (Săcele), Gheorghe Grameni (Mihai Viteazu) şi Gheorghe Chirciu (Oltina) sunt cei trei primari PNL care au ales ca dreapta să susţină dreapta în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale ce tocmai s-a încheiat.

Un articol de Andreea PAVEL

âAceştia au dat dovadă de un feeling pe măsură atunci când au ales să-l susţină pe cel care a câştigat preşedenţia României pentru următorii cinci ani. Singura explicaţie nu poate fi decât experienţa în managementul administraţiei locale pe care cei trei primari au acumulat-o de-a lungul anilor.

Primarul din Mihai Viteazu: ”Sunt supărat pe partidul meu”

„Cei de sus, de la centru, sunt mari, noi mai puţin contăm pentru ei. Cu toate acestea, în turul I eu îmi voi îndemna comunitatea să voteze cu Crin Antonescu, desigur. Ulterior, în turul II îi voi îndemna să voteze cu Băsescu. În cazul în care Antonescu ajunge în turul II cu Băsescu, automat îl vom vota pe al nostru şi cu siguranţă va ieşi preşedinte. Dar dacă nu va reuşi să ajungă în turul II, vom merge cu Băsescu şi susţinem un Guvern PNL – PD-L pentru că suntem de dreapta şi aşa este normal”, ne declara înainte de campanie Gheorghe Grameni, primarul comunei Mihai Viteazu. Ulterior, în urma rezultatelor de pe 7 decembrie a.c., şeful administraţiei locale din Mihai Viteazu ne-a declarat următoarele: ”Sunt supărat pe partidul meu, pentru că liderii de la centru n-au ţinut cont de noi şi nu ne-au întrebat dacă suntem de acord cu alianţa PSD-PNL. În altă ordine de idei, în ultimii 20 de ani Constanţa a câştigat cel mai bun jurist în calitate de prefect, în persoana lui Claudiu Palaz”, a conchis Gheorghe Grameni.

Săcele şi Oltina au mers cu dreapta

Coleg de partid şi de breaslă cu primarul din Mihai Viteazu, Ioan Oprea, şeful administraţiei locale din Săcele şi-ar fi dorit de asemenea, o alianţă cu PD-L, în detrimentul social-democraţilor: „Noi am mers cu învingătorii, atât pot spune. Feelingul şi experienţa în administraţie şi-au spus cuvântul. Şi desigur, am respectat principiile doctrinei de dreapta. Iar PD-L trebuie să facă o alianţă, pentru că nu putem avea un guvern minoritar, şi firesc ar fi să fie un guvern de dreapta, cu PNL”, a conchis Ioan Oprea.
Motivaţia lui Gheorghe Chirciu, primarul comunei Oltina, de a-l susţine pe Traian Băsescu în turul doi, citată de un ziar local din Constanţa a fost următoarea: ”În judeţul Constanţa, comuna Oltina nu există pentru PSD, care conduce Consiliul Judeţean Constanţa”. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top