Opinii

”Toate Pânzele Sus” la Medgidia! S-a dat startul Concursului Internațional de Navomodele și Artă Vizuală pentru copii

Clubul Copiilor Medgidia în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia, Federația Română de Modelism și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, organizează în perioada 06-12 august 2017, o inedită competiție cu specific marinăresc. Proiectul Concursului Internațional ”Toate Pânzele Sus”, aflat la cea de-a VI-a ediție, este prilejuit de Ziua Marinei Române și constă în organizarea unei expoziții de machete de nave, concurs de navigație pentru copii și o sesiune de comunicări și referate pentru cadrele didactice cu tema ”Contribuția activităților extrașcolare în dezvoltarea copilului”.

La eveniment vor participa copii și cadre didactice din 15 județe ale țării, dar și din Austria, Franța, Slovacia și Turcia. Totodată, la Muzeul Marinei Constanța, alături de membrii Ligii Maiștrilor Militari de Marină, se vor desfășura jocuri marinărești, unde copiii vor executa diferite noduri marinărești, vor învăța aruncarea cu bandula și importante tehnici de supraviețuire.
Concursul de navigație va fi organizat la toate clasele de nave (viteză, evoluție, curse electrice, veliere), conform Regulamentului Internațional Naviga, pe poligoane realizate la standard internațional, ceea ce le dă posibilitatea copiilor să se familiarizeze cu sportul de performanță.
Invitații la competiție au participat la Ziua Porților Deschise a Forțelor Navale Române, pe Faleza Canalului Dunăre-Marea Neagră, ocazie cu care navomodeliștii au urcat la bordul navelor fluviale acostate.
Pentru divertisment, copii vor primi în decursul acestei săptămâni lecții de înot, vizită la delfinariu, program de plajă și programe artistice.

 

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top