Fără categorie

Tineri voluntari, vă așteptăm la Parlament!

Tineri voluntari, vă așteptăm la Parlament!
Tineri voluntari, vă așteptăm la Parlament! Doar unul din patru europeni este implicat în activități de voluntariat. Pentru a da un impuls activităților cuprinse în cadrul Anului european al voluntariatului, Parlamentul pregătește o serie de evenimente săptămâna aceasta. Va fi celebrată astfel munca tinerilor voluntari și nu numai. La eveniment vor participa, de asemenea, eurodeputați și reprezentanți ai familiei regale.

Sursa : © Parlamentul European

Doar unul din patru europeni este implicat în activități de voluntariat. Pentru a da un impuls activităților cuprinse în cadrul Anului european al voluntariatului, Parlamentul pregătește o serie de evenimente săptămâna aceasta. Va fi celebrată astfel munca tinerilor voluntari și nu numai. La eveniment vor participa, de asemenea, eurodeputați și reprezentanți ai familiei regale.

Dezbateri, workshop-uri și concerte…iată doar câteva dintre activitățile pregătite de organizatori pentru cei peste 1500 de tineri europeni care sunt așteptați să ia parte la eveniment. Acestea se vor desfășura între 7 și 11 septembrie în incinta Parlamentului și pe esplanada din fața acestuia.

La festivitățile de deschidere vor participa vicepreședinți ai Parlamentului, eurodeputați precum și prințesa Mathilde a Belgiei.

De ce să alegi voluntariatul?

Vicepreședintele Parlamentului, eurodeputatul italian Gianni Pittella de la Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor și Democraţilor din Parlamentul European, spune că  „oamenii decid să se implice în activități de voluntariat din foarte multe motive: pentru a ajuta la construirea unei comunități, pentru a înțelege ceea ce înseamnă a oferi din timpul tău altuia, pentru a lua inițiativă în implementarea unui proiect, și nu în ultimul rând, pentru a petrece timp cu alți voluntari. Voluntariatul este, de asemenea, o modalitate importantă pentru a valorifica angajamentul oamenilor pentru obținerea unor rezultate importante.”

Dat fiind numărul relativ mic de europeni implicați în astfel de activități, Gianni Pittella spune că organizarea acestui eveniment în incinta Parlamentului reprezintă un impuls pentru Anul european al voluntariatului. „Le permite eurodeputaților să interacționeze direct cu tineri voluntari în cadrul unei discuții politice despre viziunea lor asupra Europei și asupra voluntariatului,” spune vicepreședintele Parlamentului.

Vicepreședinta organizației European Youth Forum, eurodeputata Katarína Neveďalová (Slovacia) de la Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor și Democraţilor din Parlamentul European, consideră voluntariatul drept o oportunitate de a cunoaște oameni noi, de a căpăta experiență și de a schimba lucrurile. „Tinerii ar trebui să se implice în activități de voluntariat pentru că asta le deschide noi orizonturi. Când este cel mai bun moment, dacă nu acum? Încă mai cred că o singură persoană poate schimba lumea, și acea persoană este un voluntar. Voluntarii împărtășesc timpul lor liber cu alții și schimbă lucrurile în mai bine. Merită mulțumirile noastre,” spune eurodeputata.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top