Politic

Taxă nouă pentru firme. „O vom ataca la CCR!”

La sfârșitul lunii aprilie 2022, a fost depus la Senat un proiect de lege, inițiat de mai mulți parlamentari din coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR. Acesta vizează toate firmele din România, inclusiv persoanele fizice autorizate (PFA), care ar putea fi obligate să plătească o nouă taxă către Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) pentru a fi înscrise într-un Catalog al firmelor. Pe lângă acest lucru, firmele vor avea ca obligație suplimentară obținerea unui certificat special de la autorități.

În acest fel, prin acest proiect de lege obligă înscrierea societăților comerciale, PFA-urilor, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale în Catalogul firmelor, lucru care până în prezent era opțional.

Conform celor din partidul Forța Dreptei, proiectul de lege, în forma actuală, reprezintă o nouă aberație marca USL la adresa agenților economici din România.

“În ceasul al 12-lea, chiar și unii dintre semnatari, în urma reacțiilor extrem de negative din partea mediului de afaceri, și-au retras semnăturile de pe inițiativa legislativă. Ba mai mult, încălcând orice principiu liberal, acest proiect de lege intervine brutal și în activitatea firmelor care promovează și fac învățământ dual în România. În loc să reducem birocrația excesivă în acest domeniu care ar trebui dezvoltat de urgență, inițiatorii proiectului se bagă efectiv unde nu le fierbe oala și își asumă monitorizarea și certificarea celor care pun bazele învățământului dual”, a declarat deputatul constănțean Bogdan Bola.

“Acest lucru va duce la crearea de noi posturi în sistemul public, noi sinecuri, noi modalități de a te face că muncești și de a pune piedici celor care vor să dezvolte această formă eficientă de învățământ profesional. Da, cu siguranță vom vota împotriva acestui proiect legislativ și da, dacă va fi votat de noul USL, îl vom ataca la Curtea Constituțională de îndată”, a mai spus Bogdan Bola.

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top