Exclusiv

Târgul Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte TINIMTEX, ediţia 50

Iată-ne ajunşi la cea de-a 50-a ediţie, jubiliară, a Târgului Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte TINIMTEX, târg ce se va desfăşura în perioada 11 – 15 mai, în staţiunea Mamaia, organizat fiind de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa – CCINA. Acest eveniment a devenit unul de referinţă în domeniul industriei uşoare, pe plan naţional, fiind de interes în special pentru magazinele care vând en detail. Este cea mai mare manifestare de acest profil, din întreaga ţară! Aici, toţi cei interesaţi pot lua legătura cu producătorii autohtoni, într-un cadru potrivit încheierii de contracte, fiind un târg de prezentare a noilor colecţii.

Un articol de Paul PÂRVU

De-a lungul timpului, TINIMTEX a adus numeroase noutăţi în domeniul dedicat modei şi a tot ce reprezintă industria confecţiilor textile, pielăriei şi blănariei, ca şi în cea a marochinariei şi încalţămintei, îmbogaţind, astfel, gama de produse oferite către consumatori.
Punîndu-le la dispoziţie un cadru organizat, propice dezvoltării afecerii lor, producătorii au venit într-un număr tot mai mare la acest eveniment expoziţional şi de fiecare dată s-au prezentat cu o mare varietate de modele, în armonie cu cerinţele şi în tendinţele pieţei, impuse chiar de marile case de modă, internaţionale, pentru sezoanele ce urmează fiecărui târg.
Producătorii români vin, de fiecare dată, cu oferte şi colecţii de excepţie. Tendinţele pentru fiecare sezon trebuie să se muleze pe cererea de pe pieţele de desfacere, fiecare piaţă având particularităţile ei, iar pe piaţa românească se cer produse frumoase şi de calitate, dar, în acelasi timp, uşor de folosit şi uşor de întreţinut.
Directorul general al CCINA, Dănuţ Jugănaru (foto stânga) a declarat că, în ultimii ani, cumpăratorul a devenit tot mai pretenţios şi piaţa a fost sufocată de francize şi mari retaileri, iar vânzarile s-au reorientat către brandurile nou apărute.
În contextul actualei economii şi a pieţei de desfacere, producătorii autohtoni depun eforturi din ce în ce mai mari pentru a-şi menţine brandurile pe piaţă, evoluând în ritmul dat de cererea consumatorilor români, care au devenit mai receptivi la modelele îndrazneţe, inspiraţi fiind de revistele de specialitate, ce promovează branduri străine, dar care pot fi adaptate la articolele oferite de producătorii români,  la preţuri rezonabile.
Ne aflăm, din păcate, încă, într-un climat economic foarte dificil, atât pentru industria textilă, cât şi pentru industria pielăriei şi a celorlaltor ramuri ale industriei uşoare. Puterea de cumpărare este, deocamdată, destul de scazută. Din acest motiv, producţia internă a scăzut, iar comenzile către partenerii străini sunt diminuate faţă de anii precedenţi, toate acestea  conducând către o scădere semnificativă a activităţii industriei uşoare româneşti.
Totuşi, un numar mare de firme expozante onorează, cu prezenţa lor, şi ediţia din aceste zile, aceasta demonstrând notorietatea acestui eveniment expoziţional, o calitate dată, în mare masură, de seriozitatea şi implicarea producătorilor autohtoni în procesul de marketing, acest târg oferindu-le oportunitatea încheierii de noi contracte, pentru sezoanele ce urmează fiecărei ediţii a târgului TINIMTEX.
Pentru această ediţie, noutatea târgului o reprezintă introducerea, în circuitul saloanelor, a unei noi locaţii pentru expunerea produselor, una foarte elegantă şi uşor accesibilă, atât pentru expozanţi, cât şi pentru cumpăratori, aceasta fiind fosta locaţie Bingo Europa, în prezent denumită Centrul de Afaceri EuroLitoral, situată lângă Hotel Parc..

Saloanele târgului:
• Pavilion Expoziţional, parter (confecţii textile adulţi)
• Pavilion Expoziţional, etaj (tricotaje, confecţii, lenjerie, articole copii, decoraţiuni interioare)
• Hotel – Restaurant DOINA (încălţăminte şi marochinărie)
• Hotel –Restaurant VICTORIA (încălţăminte şi marochinărie)

Pe lângă aceste locaţii tradiţionale, Preşedintele CCINA, Mihai Daraban, (foto dreapta) a anunţat că noutatea acestei ediţii este deschiderea unui nou amplasamet:  Centrul de afaceri EuroLitoral (fostul BingoEuropa), unde vor fi expuse confecţii textile adulţi şi confecţii piele şi blană.

Ponderea grupelor de produse din cadrul acestei ediţii este următoarea:
• confecţii textile adulti 47%
• încălţăminte, marochinărie 21%
• confecţii piele şi blană 16%
• tricotaje şi confecţii copii, decoraţiuni interioare şi lenjerie de pat 16%

Ponderea firmelor pe judeţe:
• Bucureşti 25%
• Constanţa 15%
• Iaşi 15%
• Arad 10%
• Braşov 5%
• Neamţ 5%
• Suceava 5%
• Hunedoara, Harghita, Sibiu, Covasna, Argeş, Prahova, Brăila  20%

Prin participarea la TINIMTEX, firmele expozante îşi  pot prezenta noile colecţii de primăvară-vară şi, totodată, beneficiază atât de comunicarea directă între producători şi comercianţi, cât şi de posibilitatea de a analiza piaţa concurenţială.
Pentru buna desfăşurare a  acestei ediţii, echipa organizatoare a evenimentului îşi va desfăşura activitatea in cadrul dispeceratului târgului, respectiv la Pavilionul Expoziţional, având program ziln, în perioada 11 – 15 mai, de la 10:00 la 19:00.
Programul de vizitare al târgului este: în zilele de 11 – 14 mai, între orele 10.00-20.00, iar în ziua de 15 mai, între orele 10.00-16.00.

Manifestări în pregătire ale CCINA Constanţa
EXPOAGROUTIL 2011, EDITIA a XIX-a, 8-11 iunie. Amplasament – Complex Perla-Parcare Teatrul de Vară Mamaia. Târg Naţional, cu participare internaţională, cu profil de utilaje agricole, input-uri pentru agricultură, Salon de produse agro-alimentare ecologice şi tradiţionale, Salon de apicultură, Salon de vinuri, Salon de flori şi plante ornamentale.În paralel, se va desfăşura şi Salonul Regional al Cercetării, în colaborare cu ANCS.
TOMIS YACHT 2011, târg specializat, de ambarcaţiuni sportive, de agrement şi de pescuit, editia a XIV-a . Se va desfăşura în  parcarea situată în  Portul Turistic Tomis, lângă  plaja Modern din Constanţa, în perioada 23-26 iunie 2011.
Organizarea acestui targ a fost reluata dupa doi ani de intrerupere (2009 si 2010). Ultima editie in organizarea CCINA, s-a desfasurat pe o suprafata de 3000 mp si a reunit un numar de 34 de firme.
MILNAVSHOW 2011. Perioada 12-15 august 2011, în Terminalul de Pasageri-Portul Constanţa. Este un eveniment business – to – business, cu caracter internaţional, de echipamente şi sisteme militare, având următoarele segmente :
securitate naţională, apărare maritimă, apărare aeriană, apărare terestră (costieră).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top