Politic

Statul, cel mai mare speculant din energie în România

Încă din luna februarie, deputatul Bogdan Bola și colegii săi parlamentari din Forța Dreptei, au depus o inițiativă legislativă privind reducerea TVA-ului pentru livrarea de gaze naturale, electricitate și energie termică la 5%.

„Din păcate, coaliția USL 2.0 nici nu a dorit să audă de acest lucru, însă Guvernul Spaniei doar ce ne-a dat dreptate: a redus TVA la gaze la 5% (de la 21%), începând cu luna octombrie, pentru cetățenii săi.

Guvernul României ține cu dinții de taxele pe care le încasează din energie, iar USL 2.0 a decis să mențină o schemă de ajutor prin care statul s-a îndatorat cu zeci de miliarde de lei furnizorilor de energie.

Mai mult, „schema Virgil Popescu” a fost modificată începând cu 1 septembrie, în dezavantajul consumatorilor”, se arată pe bogdanbola.ro.

Astfel, consumatorii casnici care vor beneficia de compensare vor fi cei care se încadrează într-un consum de până la 255 kWh pe lună (față de 300 kWh pe lună).

Prețul de 1 leu/kWh stabilit pentru consumatorii non-casnici este valabil acum pentru 85% din consumul mediu lunar, în cazul întreprinderilor mici şi mijlocii, al operatorilor economici din domeniul industriei alimentare și al instituțiilor publice.

“Adică se reduce sprijinul acordat tot cu 15%. Ce se va întâmpla cu restul consumatorilor non-casnici? Chiar nimănui din Guvern nu îi mai pasă de români?

Guvernul României, în incompetența sa, a reușit prin intermediul ministrului Virgil Popescu să raționalizeze consumul de gaze.

Ca să se înțeleagă și mai bine: consumatorii români sunt obligați să reducă acest consum deși Uniunea Europeană vorbește despre o reducere voluntară a consumului, nu impusă prin diferite scheme inventate în cabinetul lui Popescu”, conchide Bogdan Bola.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top