Opinii

Stadionul din Hârșova va fi modernizat cu 1,48 milioane de Euro

Unul dintre proiectele de dezvoltare ale orașului Hârșova, ”Modernizare Teren de Sport (Stadion) și Vestiar”, se apropie cu pași repezi de implementarea propriu-zisă. În acest sens, zilele trecute a avut loc semnarea contractului de finanțare, valoarea totală ridicându-se la suma de 1,48 milioane de euro, 85% reprezentând bani europeni.

Conform edilului, Viorel Ionescu, ”proiectul își propune consolidarea capacității administrative prin abordarea în comun a unor probleme privind sănatătea publică. Comunitățile se confruntă cu probleme de sănătate care pot fi evitate sau ameliorate prin practicarea unor sporturi atractive”.
Astfel, în 24 de luni se vor desfîșura ample lucrări ce presupun reabilitarea stadionului (inclusiv vestiarul) prin crearea unei infrastructuri sportive moderne care va fi pusă la dispoziția întregii comunități locale pentru promovarea sportului de oină (ca sport tradițional românesc, căzut într-un con de umbră și practicabil la orice vârstă), dar vor fi create condiții și pentru practicarea altor sporturi (fotbal, voley, baschet, tenis). De asemenea, vor fi efectuate intervenții la clădirea vestiarului: izolații termice, înlocuire tâmplărie, tencuieli, modernizare acoperiș, recompartimetare grupuri sanitare, amenajări interioare și exterioare. Se vor consolida tribunele și se vor reamenaja și monta balustrade.
Proiectul presupune și înlocuirea băncilor pentru rezerve, montarea de plase de protecție, lucrări de împrejmuire, reamenjări zonă de acces, iluminat, tabelă marcaj, decopertare, curățare, compactare teren, așternere pamânt și însămânțare cu gazon natural, sistem de irigație și dotarea cu alte echipamente specifice (porți, mingii, bâte oina, mașină marcaj teren, mașină tuns gazon etc).
Următoarea etapă de implementare a proiectului este scoaterea la licitație, după atribuire urmând să înceapă lucrările prorpiu-zise.
Investiția în ”Modernizare Teren de Sport (Stadion) și Vestiar” face parte din Programul româno-bulgar, Borderless Health Throught Sport and Cooperation – United in the Battle Against Diseases, unde alături de UAT Hârșova mai sunt parteneri și Municipalitatea SHABLA (Bulgaria) și Federaţia Română de Oină.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top