Actualitate

Sprijin pentru locuitorii comunei Baia, județul Tulcea, care sunt în căutarea unui loc de muncă

Pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate, Primăria comunei Baia, județul Tulcea, implementează încă din toamna anului trecut proiectul „măsuri integrate de dezvoltare locală”.

O parte din acest proiect presupune sprijinirea gratuită a persoanelor din comună care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Grupul țintă al acestei activități este format din următoarele categorii sociale:

  • 120 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15-24 de ani, NEETS (nici la muncă, nici la școală)
  • 70 de adulți (cu vârsta peste 24 de ani), din categoria șomeri sau inactivi.

„Cele 190 de persoane vor fi consiliate, evaluate și instruite în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă cum ar fi: întocmire CV, identificare potențiali angajatori, prezentare la interviu etc.”, transmite administrația locală.

Activitatea 6.1 ”Servicii pentru pregătirea tinerilor /adulților în vederea accesării pieței muncii” se desfășoară în perioada 1 septembrie 2022 – 31 august 2023 în cadrul proiectului „Măsuri integrate de dezvoltare locală”. Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 994.713 de EURO oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

„Obiectivul proiectului Măsuri integrate de dezvoltare locală este creșterea accesului persoanelor aparținând grupurilor defavorizate la servicii sociale precum asistență socială, educație, sănătate, ocupare, locuire în vederea combaterii și prevenirii sărăciei și a riscului de excluziune socială”, se arată în documentația tehnică.

Promotor de Proiect (PP) este UAT Comuna Baia, județul Tulcea, iar partener de proiect este Asociația My Community.

Persoanele interesate pot contacta echipa de proiect zilnic, între orele 08.00 – 14.00, la sediul din strada Republicii nr. 32 BIS (lângă Evidența Populației), localitatea Baia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top