Printr-o declarație emisă ieri, deputatul George Șișcu și-a reiterat angajamentul ferm față de rezolvarea problemelor comunităților locale și a anunțat că împreună cu Organizația Femeilor Antreprenor din cadrul Uniunii Generale a Industriașilor din România (OFA-UGIR) a reușit să facă o schimbare pozitivă pentru fermierii tineri. Prin propunerea făcută de doamna Liliana Marinescu, vicepreședinte al OFA-UGIR, a fost eliminată cerința declarației APIA pentru anul 2023 din dosarele celor care doresc finanțare în cadrul programului „Tânărul fermier”. Această măsură vine în sprijinul celor care urmează să semneze contracte în lunile următoare.
Deputatul a subliniat că eforturile lor au condus la înlăturarea unei cereri considerate excesive din Ghidul Măsurii 6.1, ceea ce va simplifica procesul pentru cei care solicită finanțare. El a menționat, de asemenea, sprijinul primit din partea directorului adjunct al APIA, Cornel Constantin Turcescu, și a directorului APIA Tulcea, Florin Stăneață, pentru contribuția lor în implementarea acestei schimbări.
În încheiere, deputatul Șișcu a transmis recunoștința sa și către doamna Liliana Marinescu, care a luptat pentru ca tinerii fermieri să beneficieze de aceste modificări în întreaga țară. Această ajustare nu numai că facilitează accesul la finanțare pentru viitorii fermieri, dar are și un impact semnificativ în ceea ce privește eliminarea unor cerințe birocratice, susținând astfel dezvoltarea unei agriculturi mai eficiente și a antreprenoriatului în rândul tinerilor români.
„Ca parlamentar, rămân zilnic implicat în toate problemele comunităților noastre și răspund solicitărilor de sprijin adresate de către mediul de afaceri, administrația publică, asociații profesionale sau ONG-uri în relația cu instituțiile executive centrale sau pe probleme de legislație.
Am reușit, la sugestia doamnei Liliana Marinescu, vicepreședinte pe Agricultură al Organizaţiei Femeilor Antreprenor din cadrul Uniunii Generale a Industriaşilor din România (OFA-UGIR), să eliminăm declarația APIA pe 2023 din dosarele celor care urmează să primească finanțare în cadrul programului „Tânărul fermier” și care vor semna contractele începând din această lună. Ghidul Măsurii 6.1 conține, în mod evident, o cerere excesivă și mă bucur că am reușit să o eliminăm.
Le mulțumim pentru răspunsul rapid și implicare directorului adjunct al APIA, Cornel Constantin Turcescu, precum și directorului APIA Tulcea, Florin Stăneață. Mulțumirile mele merg și către doamna Liliana Marinescu, care s-a luptat pentru ca tinerii fermieri dobrogeni să acceseze aceste finanțări (și, prin prin extensie, tuturor celor care au aplicat la nivelul întregii țări, fiind vorba de norme generale)”, transmite deputatul.