Politic

Sprijin pentru accesarea fondurilor din programul Tinerii Fermieri

Printr-o declarație emisă ieri, deputatul George Șișcu și-a reiterat angajamentul ferm față de rezolvarea problemelor comunităților locale și a anunțat că împreună cu Organizația Femeilor Antreprenor din cadrul Uniunii Generale a Industriașilor din România (OFA-UGIR) a reușit să facă o schimbare pozitivă pentru fermierii tineri. Prin propunerea făcută de doamna Liliana Marinescu, vicepreședinte al OFA-UGIR, a fost eliminată cerința declarației APIA pentru anul 2023 din dosarele celor care doresc finanțare în cadrul programului „Tânărul fermier”. Această măsură vine în sprijinul celor care urmează să semneze contracte în lunile următoare.

Deputatul a subliniat că eforturile lor au condus la înlăturarea unei cereri considerate excesive din Ghidul Măsurii 6.1, ceea ce va simplifica procesul pentru cei care solicită finanțare. El a menționat, de asemenea, sprijinul primit din partea directorului adjunct al APIA, Cornel Constantin Turcescu, și a directorului APIA Tulcea, Florin Stăneață, pentru contribuția lor în implementarea acestei schimbări.

În încheiere, deputatul Șișcu a transmis recunoștința sa și către doamna Liliana Marinescu, care a luptat pentru ca tinerii fermieri să beneficieze de aceste modificări în întreaga țară. Această ajustare nu numai că facilitează accesul la finanțare pentru viitorii fermieri, dar are și un impact semnificativ în ceea ce privește eliminarea unor cerințe birocratice, susținând astfel dezvoltarea unei agriculturi mai eficiente și a antreprenoriatului în rândul tinerilor români.

„Ca parlamentar, rămân zilnic implicat în toate problemele comunităților noastre și răspund solicitărilor de sprijin adresate de către mediul de afaceri, administrația publică, asociații profesionale sau ONG-uri în relația cu instituțiile executive centrale sau pe probleme de legislație.
Am reușit, la sugestia doamnei Liliana Marinescu, vicepreședinte pe Agricultură al Organizaţiei Femeilor Antreprenor din cadrul Uniunii Generale a Industriaşilor din România (OFA-UGIR), să eliminăm declarația APIA pe 2023 din dosarele celor care urmează să primească finanțare în cadrul programului „Tânărul fermier” și care vor semna contractele începând din această lună. Ghidul Măsurii 6.1 conține, în mod evident, o cerere excesivă și mă bucur că am reușit să o eliminăm.
Le mulțumim pentru răspunsul rapid și implicare directorului adjunct al APIA, Cornel Constantin Turcescu, precum și directorului APIA Tulcea, Florin Stăneață. Mulțumirile mele merg și către doamna Liliana Marinescu, care s-a luptat pentru ca tinerii fermieri dobrogeni să acceseze aceste finanțări (și, prin prin extensie, tuturor celor care au aplicat la nivelul întregii țări, fiind vorba de norme generale)”, transmite deputatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top