Opinii

Spitalul Hârsova are aparatură medicală de ultimă generație, cu bani din bugetul local

Spitalul din Hârșova a fost salvat de la desființare și dat către administrare autorității locale din oraș. Primarul orașului, Tudor Nădrag, se plânge că deși solicită anual dotarea cu aparatură și se angajează că vor suporta cofinanțarea, Ministerul Sănătății nu le oferă niciun sprijin. Din această cauză spitalul deține o aparatură veche de 60 de ani.

 

Cu toate acestea, edilul se luptă se le asigure cetățenilor orașului un act medical de calitate. Astfel, anul trecut au mers către spital aproximativ 2 miliarde de lei vechi din fonduri locale, bani din care a fost achiziționat un aparat de chirurgie laparoscopică. Investițiile nu s-au oprit aici, anul acesta fiind achiziționate tot din bugetul local un colonoscop și un ecograf de ultimă generație 3D. „Nu stăm în loc, am făcut memoriu și avem semnale că în final ne va ajuta și Ministerul cu aparatură pentru acest spital. Mai mult decât atât, avem depus un proiect din fonduri europene unde vom executa și lucrări de reabilitare termică dar și de dotare cu aparatură necesară”, ne-a declarat Tudor Nădrag.
Spitalul orășenesc Hârșova deservește nouă comune învecinate dar și sate din vecinătatea județului Tulcea, județului Ialomița și chiar din Balta Brăilei. Instituția are o capacitate de 64 de paturi unde activează 18 medici și 43 de cadre sanitare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top