Politic

Soluțiile lui Vergil Chițac pentru înverzirea Constanței

Candidatul PNL la primărie atrage atenția că Municipiul Constanța este la jumătatea cifrei minime de spații verzi pe cap de locuitor, impusă de Uniunea Europeană și propune soluții pentru rezolvarea problemei.

Uniunea Europeană cere tuturor orașelor din componență să aibă minimum 26 de mp de spațiu verde pe cap de locuitor, pentru a se asigura sănătatea oamenilor și igienizarea aerului. În prezent, Constanța are doar 13 mp de spații verzi pe cap de locuitor.

„Acest lucru dovedește o inconștiență crasă din partea administrațiilor pesediste care au condus orașul. Uitați-vă cum arată cele câteva parcuri amărâte pe care le avem. Dacă aveți curiozitatea și curajul să mergeți în cel mai mare parc al orașului, Tăbăcărie, veți conștientiza proporțiile dezastrului la care am fost martori fără voia noastră.

Dar soluții există, iar rezultatele se vor vedea cu ochiul liber. Nu de magicieni avem nevoie la Primărie, ci de pricepere și bună-credință”, a transmis Chițac.

Care sunt soluțiile lui Chițac

– Includerea Registrul Spațiilor Verzi în viitorul Plan Urbanistic General, astfel încât nimeni să nu mai poată construi pe acestea;

– Dezvoltarea unui proiect de regenerare urbană și accesarea Fondurilor Europene Nerambursabile care sunt destinate chiar pentru acest lucru;

– Transformarea zonelor degradate urban în spații verzi;

– Transformarea în spații verzi a 2 hectare de teren anual;

– Plantarea de arbori de talie mare pe aliniamentele stradale;

– Creșterea densității vegetației din parcuri;

– Creșterea suprafeței parcurilor cu 10 hectare pe an;

– Demararea lucrărilor la centura verde a orașului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top