Actualitate

Sistemul de iluminat public din orașul Cernavodă va fi modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană

Primarul orașului Cernavodă, Liviu-Cristian Negoiță a semnat astăzi, 15 mai 2020, contractul de finanțare  pentru proiectul cu finanțare europeană “Creșterea eficienței energetice a iluminatului public în orașul Cernavodă – Modernizarea sistemului de iluminat în orașul Cernavodă, jud. Constanța” în valoare de 990.743,33 Euro.

Proiectul presupune reducerea consumului de energie electrică prin montarea unui număr de 846 corpuri de iluminat LED dimabile pe un număr de 83 de străzi din orașul Cernavodă precum și în Parcul Central, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public local.

Lungimea sistemului de iluminat public ce urmează a fi modernizat la nivelul standardelor europene este de 24.51 km.

Acest proiect a fost depus de către Primăria orașului Cernavodă pe 17 octombrie 2018 pentru a obține finanțare europeană prin Programul Operațional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea C – Iluminat public Contribuția Administrației Publice Locale în acest proiect este de 2%, bani de la bugetul local al orașului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top