Politic

Șișcu: Orice derapaj economic ne va costa pe termen lung!

Deputatul George Șișcu afirmă în cadrul unei declarații politice că direcția partidului PNL este una foarte clară, o dezvoltare unitară cu firme puternice, dar și investiții.

„Odată cu venirea toamnei, crește abrupt temperatura politică. Chiar dacă alegerile sunt departe, unii colegi din Parlament încearcă să iasă în față cu orice preț, prin mesaje populiste și promisiuni care nu au nici o acoperire. PNL rămâne fidel principiilor sale și își vede în mod responsabil de guvernare. Nu vrem să folosim actualul context extern dificil pentru a arunca vina asupra colegilor noștri de coaliție. Ne-am fi dorit ca și partenerii noștri să procedeze la fel și să nu guverneze doar cu ochii la sondaje. E important să spunem adevărul, să fim sinceri cu oamenii, pentru că altfel nu vom depăși această perioadă. Orice derapaj ne va costa scump din punct de vedere economic. Nu avem alegeri în viitorul apropiat, nu văd de ce alții se comportă ca și cum am fi intrat deja în campania electorală. PNL nu va folosi cuvinte goale și nu vom face promisiuni greu de realizat. Ne-am asumat această formulă de guvernare și vrem să ducem lucrurile la capăt. Este ușor să arunci vina pe ceilalți, dar țara are nevoie de un guvern stabil pentru a trece iarna cu bine. M-aș bucura dacă în următoarele săptămâni nu vom asista la un Festival al Demagogiei. Vedem ce se discută și în celelalte țări ale Uniunii Europene și care sunt acolo temerile privind costurile energiei sau chiar lipsa acesteia. E nevoie așadar de măsuri calculate și de responsabilitate din partea clasei politice. Asta încearcă să facă PNL. Nu cu abordări populiste vrem să guvernăm această țară, ci ne propunem să rămânem cu picioarele pe pământ și să nu vindem oamenilor iluzii. Este mai înțelept ca partidele din coaliția guvernamentală să convină mai întâi asupra unor măsuri sociale, apoi să le anunțe public. Pentru PNL mediul privat este esențial. Avem nevoie de decizii înțelepte care să nu afecteze și să dezechilibreze acest sector care a fost atât de încercat în vremea pandemiei. Orice firmă care se închide înseamnă mai puține locuri de muncă și mai puțini bani la buget. Nu permitem acest lucru și nu vrem să punem în dificultate afacerile din România. Dezvoltarea sănătoasă a României presupune firme puternice, dar înseamnă și investiții. Avem la dispoziție fondurile din PNRR, vom avea de cheltuit alte zeci de miliarde de euro în cadrul exercițiului financiar 2021-2027. De noi depinde cum va arăta această țară peste câțiva ani. Abordările de tip demagogic nu ne vor aduce autostrăzi, școli sau spitale noi. E nevoie de seriozitate și de responsabilitate. PNL a pornit pe acest drum și nu va da înapoi!”

George Șișcu
Deputat PNL de Tulcea în Parlamentul României

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top