Politic

Șișcu: Conform unei analize internaționale România este a doua mare economie a Europei de Est

Deputatul George Șișcu afirmă că țara noastră a parcurs un drum lung în ultimul deceniu, de la a fi una dintre cele mai sărace țări din Europa la a fi a doua cea mai mare economie din Europa de Est. În plus, astăzi suntem pe locul patru în Europa pe baza intențiilor de investiție, un alt atu important.

„Fondurile europene, moneda stabilă și investițiile străine sunt cele 3 ingrediente, potrivit unei analize Reuters, care vor ajuta în acest an economia România să le depășească pe cele ale statelor noastre vecine.
Aceiași analiști arată că, în ultimul deceniu, țara noastră a făcut pași uriași, dintr-una din cele mai sărace țări din Europa ajungând a doua mare economie a Europei de Est, după Polonia. Conform Eurostat, suntem azi la 74% din medie UE privind puterea de cumpărare.
Mai mult, astăzi suntem pe locul 4 în Europa după intenția de investi, ceea ce reprezintă un alt atu esențial.
Știu că audiență fac în general aceia care critică virulent guvernarea și ne acuză că „ducem țara de râpă“. Totuși, nici măcar Guvernul României nu poate influența în nici un fel marile agenții de presă ale lumii, analiștii economici de top din străinătate sau marile instituții financiare care prevăd chiar și pentru 2023 o creștere importantă a PIB-ului nostru.
Premierul liberal Nicolae Ciucă, Președintele PNL, a anunțat deja că, pentru acest an, acțiunea Executivului se va concentra exact pe atragerea tuturor banilor europeni care ni se cuvin din exercițiul financiar anterior, accesarea tuturor fondurilor din PNRR și realizarea reformelor atașate. În plus, continuă toate formele de sprijin pentru categoriile de români cele mai vulnerabile, pentru că această guvernare nu lasă pe nimeni în urmă”, a declarat deputatul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top